Virtuaaliystäväni

keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Sydämiä ja pitsiä

Olen tänä vuonna päättänyt kokeilla uusia ulottuvuuksia eli opetella jotain uutta. Ensimmäisenä valmistuneita kokeiluja tulee tässä postauksessa. Aulin innoittamana tilasin Riihivillasta nämä ihanat onnenapila-lapaset. Näitä oli ilo tehdä, tosin ehkä ensikertalainen kirjoneuleen parissa olisi voinut valita yksinkertaisemmankin ohjeen. Näistä tuli kuitenkin mielestäni kohtuu hyvät ja olenkin hieman ylpeä itsestäni, kun  nämä valmiiksi sain :) Hieman on kyllä löysiä silmukoita ja muutama liian kireäkin :(


Toinen harjoittelu menikin sitten virkkaamisen parissa. Haarukkapitsiä olin joskus haaveillut kokeilevani ja tämä huivi kyllä onkin pelkkä kokeilu, mutta tästä on hyvä jatkaa harjoittelua parempaan suuntaan :) Pitäisiköhän tämä pingottaa?


Novita 2006 talvi
Lanka: Drops alpaca
Kulutus 172 grammaa
Koukku: 2½


Tässä hieman lähikatsausta....

Poistin muuten sanavahvistukset (ärsyttävät toisten blogeissa, kun ovat niin ärsyttäviä nykyään) käytöstä, niin on mukavampaa kommentoida/neuloa silmukkaa :)

40 kommenttia:

  1. Kyllä sinulla nyt on syytä olla kunnolla ylpeä itsestäsi. Tosi hienoja töitä molemmat.

    VastaaPoista
  2. Kauniita töitä! Minunkin pitäisi yrittää kirjoneulelapasia, mutta ei kyllä kädenjälki tule olemaan yhtä kaunista, mitä sinulla on noissa ihanissa lapasissa. Mutta eka enimmät uwatyöt valmiiksi, jotta pystyy keskittymään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Red Dragon, kyllä tuo minunkin tekele on epätasaista, mutta ehkä kuvassa ei näy niin selvästi. Tästä on hyvä harjoitella paremmaksi :)

      Poista
  3. Voi miten on hienoja, kumpaisetkin. Tuo kirjoneule on itselle pakkopullaa..Aikoinaan olen tehnyt paljonkin, mutta koskaan ei jälki ole tullut tasaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saga, itse kiertelin ja kaartelin noita kirjoneuleita, mutta sitten tuli tämä ihana malli vastaan ja oli pakko kokeilla :)

      Poista
  4. Lapaset on tosi nätit, olen niitä Aulilla myös ihaillut. Varsinkin tuo peukalon kuviointi menee tosi tyylikkäästi. Haarukkapitsiä olen myös jokunen vuosi sitten opetellut. Tosin siinä kävi niin, että tuli haarukoitua useampi ketju, mutta en sitten koskaan saanut niitä yhdisteltyä huiviksi asti, kun tuntuivat kiertyvän niin solmuun, että lankojen nappaaminen koukulle jossain tietyssä järjestyksessä muuttui ylivoimaiseksi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo on huippukauniit lapaset ja ihanainen huivi :)

      Poista
    2. Kiitos Aarnilintu ja Anneli.

      Kyllä tuon haarukkapitsin kanssa saikin olla tarkkana, ettei mennyt solmuun. Varsinkin tuo reunusosa oli niin pitkä, että joutui ottamaan haarukalta pois, kun ei mahtunut kokonanaan.

      Poista
  5. I-HA-NAT! Mullakin kirjoneulonta on opeteltavien asioiden listalla, ja vaikka haarukkapitsiä on tullut kokeiltua, en ole saanut aikaiseksi mitään noin kaunista. (Ison kasan käsittämätöntä solmua kylläkin..)

    Vautsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija, tuli mullakin ensin vähän sotkua, ennen kuin otin itseäni niskasta kiinni ja tarkensin työtapaani :)

      Poista
  6. Hienot on lapaset! Haarukkapitsi on kyllä hauskaa, mutta huh, kun siinä on hommaa!

    VastaaPoista
  7. Hui! Oikein kuhistuin, että miks mun lapaset on tuossa kun ne oli just mun kädes! Kiva, että tykkäsit mallista. Tkisi mieli tilata uusi lapanen sieltä, ne muutkin mallit oli niin kivoja ja lanka mitä ihaninta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan Auli vinkistä tuon mallin suhteen. Minäkin ihastuin niihin malleihin ja tuohon lankaan varsinkin :)

      Poista
  8. siis kauhistuin (en kuhistunut)...;)

    VastaaPoista
  9. Ihanat lapaset ja huivikin on kaunis!

    VastaaPoista
  10. Onpa kauniit lapaset! Ja huivikin!

    VastaaPoista
  11. Kannattaa aina kokeilla jotain uutta. Hyvin olet onnistunut molemmissa, ovat huippu ihanat:) Mulla on noiden lapasten ohje jossain tallessa, milloinhan saan ne puikoille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Neule-Kirppu. Mistähän saataisiin aikaa lisää, että ehdittäisiinn tehdä kaikki mitä haluttaisiin :D

      Poista
  12. Nuo sydänlapaset ovat ihanat ja huivikin aivan mainio!!

    VastaaPoista
  13. Kauniit lapaset ja olet onnistunut todella hyvin ensimmäiseksi kirjoneuleeksi.

    VastaaPoista
  14. Ai kuinka kauniit lapaset ja huivi ! terv. tatellu

    VastaaPoista
  15. Täytyy sanoa samaa, kauniit on lapaset. Pitäisi itsekin opetella kirjoneuleita paremmin, vähälle on jäänyt.
    Haarukkapitsihuivi on ihana, minä olen noita muutaman tehnyt lahjaksi, mutta yksikään ei ole kotiin jäänyt. Seuraavaksi teen kyllä itselle (joskus kuhan kerkeen siis...) Sotkeutumisen kanssa sai tosiaan olla tarkkana!

    VastaaPoista
  16. Upeita töitä molemmat !
    Minäkin ostin kerran sellaisen haarukan. Jäi kuitenkin opettelu kesken.
    Minä poistin sen sanavahvistuksen joskus aiemmin. Ei ole roskaa tullut ainakaan vielä.

    VastaaPoista
  17. Todella kauniit lapaset.Ja huivi kans.Pitääpä kattoo et jos ens vkl ollaan kotona ni tulis käymään..Tuntuu taas et tää saikku on menny todella nopeesti.No juu,ekat 5vk meniki kotosalla ku mihkää ei päässy,nyt pari viikkoo vasta päässy itte liikkeelle..Mutta,tässä kuussa pakko ottaa ja tulla käymään,saat opettaa mullekki ton haarukkapitsin.Mun mielestä toi huivi on nätti.Ja ihan niin sun värinen. :D

    VastaaPoista
  18. Oi, lapaset ovat aivan ihanat!

    VastaaPoista
  19. Aivan ihanat lapaset <3 Wau! Pitäisköhän ottaa puikoille vihdoin ne neidille lupaamani Totoro tumput... Niistä voisi aloitella kirjoneuleurakan ;)
    Kaunis on myös tuo huivi!
    Mukavaa kevään odottelua sinulle :)

    VastaaPoista

Kiva kun kirjoitat blogiini