Virtuaaliystäväni

lauantai 30. heinäkuuta 2011

Ensimmäinen omatekoinen laukku :)

Vielä kerran ehdin ennen loman loppua vaivata teitä näillä plokkauksilla. Minulla on ollu jonkun aikaa odottamassa laukunkahvat ja nyt sain valmiiksi niihin yhdistävän tekijän. Kyseessä siis kyjyilyn kahdeksas valmistunut työ. Tämä laukku on kyjyaloituksista numero 9. Malli löytyi taas Novitan lehdestä, tällä kertaa syksy 2007 malli 1. Lankana oli ohjeen mukainen eli mambo ja sitä kului työhön 155 grammaa, kahvoineen paino on 200 grammaa, puikot numeroa 8. Kahvojen kiinnittäminen ei ollutkaan kovin hauskaa, mutta onnistuin kuitenkin. Tosin nyt mietin tuota laukkua katsellessani, että olisikohan pitänyt ommella yläreuna hieman löysemmin. Ajattelin, että pitäisiköhän noiden reunojen nousta tavallaan noiden kahvoja "kulmien yli piilottamaan nuo kulmat? No, katsotaan tottuuko silmä vai meneekö ompelu uusiin puihin. No onhan tämä ainakin punainen :D


Kylläpä on taas surkea kuva :(   No, ei voi mitään, kun ei osaa, niin ei osaa.

perjantai 29. heinäkuuta 2011

6. ja 7. KyJy valmiina

Lomapäivät alkavat olla lopuillaan, mutta onhan näitä kyjyneuleita sentään saatu muutama valmiiksi asti. Kaikkihan on jo aloitettu. Tässä postauksessa siis kuudes ja seitsemäs valmistunut. Ihan ensimmäisenä aloitettu pitsitoppi (siis kyjy 1)on tehty novitan kesä 2009 lehdestä malli numero 67. Lankana ohjeen mukainen luxus cotton, jota tähän upposi 288 grammaa. Puikkoina toimi knittareiden pyöröt numero 4. Tässä toppi on vielä suoristumassa.



Päällä tämä tuntuu myös mukavalta :)


Toinen työ, jonka tänään sain valmiiksi, on menossa miehen matkassa metsästysreissuille. Malli löytyi Son of stitch'n bitch kirjasta. Hieman pelkistetty versio supersankarin kypärämyssystä. Lankana seiskaveikka ja puikkoina 4 ja 4½. Lankaa tähän kului 81 grammaa. Ja tämä siis seitsemäs valmistunut ja 19. kyjytyö.




Hyvällä mallilla tällä hetkellä siis tämä projekti, toivottavasti tahti jatkuu, sillä suurimmat työt vielä odottaa valmistumista. No aikaa on vielä paljon :)

Edellisessä postauksessa oleva arvontakin on vielä avoin. Käykäähän sielläkin, jos ette vielä ole käyneet. Palkinnoista ei tullut mainittua mitään, joten yllärinä voisin sen pitääkin. Onpahan jotain jännitystä :D

keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Lumi keskellä kesää

Nyt on näköjään jäänyt huivibuumi päälle. Tänään valmistui viides kyjytyö. Numero 22 on lumi ja lankana käytin Wetterhoffin sivillaa, jota kului 64 grammaa. Puikot olivat taas knittareiden pyöröt, kokoa 4. Huivista tuli mielestäni kaunis ja kelpaa ainakin omaan kaulaan ja hartioille. Sivilla on lankana aivan ihanan pehmää, mutta onhan siinä villan lisäksi 30% silkkiä ja jojobat sun muut.



Näin kesäkuumalla voisi piristää pieni arvonta. Siispä laitan kohta 5000 kävijämäärän ylittymisestä sellaisen pystyyn. Kommentoimalla saat arvan ja lukijana vielä toisen arvan. Muista mainita kommentissasi, että olet lukija. Kommentissa voisit myös mainita lempivärin :) Arvontaan voi osallistua tästä hetkestä alkaen ja viimeinen osallistumispäivä olkoon 10.8.

Kiitos jo etukäteen näistä luvuista!

tiistai 26. heinäkuuta 2011

Punaista :D

Pieni lomareissu on nyt sitten saatettu päätökseen sunnuntaina ja kotiutuminen tapahtui rauhallisesti. Lomalla mukana oli kyjytöistä numero kaksi ja taaas kerran sain valmiiksi jotain punaista :) Lankana toimi tällä kertaa vironvilla ja puikkoina knittareiden 5½ pyöröt. Lankaa tähän upposi 165 grammaa.  Mallihan on tuttu revontuli ja minulle kolmas sellainen. Revontuli on kyllä ihanan helppo matkaneule. Tässäpä tämä tekele on kuvana.


maanantai 18. heinäkuuta 2011

Päästä hartioille

No niin, nyt tässä alkaa jo jotain tulla valmiiksikin asti. Kyjy aloituksista numerot 13 ja 17 valmistuivat tänään. Nopeita neulottavia ja paksulla langalla vielä.



Tämä numero 13 on tehty Novitan ohjeella lehdestä talvi 2010 malli numero 13. Lankana käytin jamboa, kun sitä yksi kerä vielä löytyi tuossa värissä. Lankaa kului 61 grammaa.


Tämä pipo (numero 17) taasen on tehty temposta ja malli löytyy samaisesta lehdestä numero 83. Tähän kului lankaa 86 grammaa. Molemmat pipot tuntuivat kelpaavan lasten päähän, joten ei turha tikutus. Seuraava tuotos on taasen ihan itselleni, ainakin näillä näkymin. Lankana käytin viime syksyn sny-kierroksella saamaani Kamenaa, jota kului 87 grammaa. Tästä tekeleestä olen erityisen ylpeä, sillä nyt astuin tuohon enkunkieliseen neulemaailmaan ja vieläpä onnistuin (luulisin ainakin).


Kyseessähän on tuo kaunis haruni-huivi, jota olen ihaillut melkeinpä joka toisessa blogissa. Malli oli todella helppo. Pingotuksen suhteen taasen olisin voinut onnistua paremmin, sillä kuvasta huomasin, että suipot päät olisi voinut pingottaa vielä leveämmiksi. Mutta ensimmäiseksi haruniksi tämä kelpaa vallan mainiosti. Tämä siis kyjyaloituksista numero 20.

Mutta ettei nyt menisi liiaksi itsensä kehumiseksi, niin vaihdan aihetta. Tänään postipoika pudotti laatikkoon jotain aivan ihanaa. Aiva uusi tuttavuus putkahti kuoresta ulos.


Ystäväni lähetti minulle vyyhdin wollmeisea ja katsokaa mikä upea väri :D Ensimmäinen reaktio vyyhtiä hiplatessa ei ollut sellainen kuin odotin. Vyyhti oli kova, mutta näyttäisi olevan niin tiukkaan kierretty, että tuntuu varmaan toisenlaiselta avattuna. Vielä en raaski purkaa, sillä kyjyt tulee tehdä ensin edestä pois. Mutta tämä vyyhti huutaa kovasti tahtovansa haruniksi, joten sehän siitä sitten aikanaan taitaa valmistua. Kiitos kovasti Lila, tämä oli ihana lähetys :)

lauantai 16. heinäkuuta 2011

Yksi etappi takana :)

Kyllä nyt on neulealkuja nurkat täynnä. Kaikki kyjyaloitukset ovat nyt valmiit, eikä niistä yksikään ole vielä loppuun asti tehtynä. No, nyt sitten alkaa se tikuttaminen ja täytyy sanoa, että näissäkin aloituksissa on niitä, jotka eivät tuntuneet mukavilta, mutta kyllä ne varmaan tehtyä tulee. Yksikään ei ollut todella vastenmielinen;) Muutama työ tuntui vievän jo alottaessa mukanaan ja ne taitaakin valmistua ensimmäisenä. Tässä puolet töistä. Edellisethän on täällä


Ja näin sateisena aamuna kuvat ovat hämäriä, anteeksi siitä. Yksittäiset kuvat tulevat sitten tässä.














 Kyllä tässä työsarkaa riittää, mutta onneksi lomaakin on vielä jäljellä, joten jotain varmaan ehtii valmistuakin :)

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisempänä. Huomasin lukijakuntani kasvaneen muutamalla, joten tervetuloa teille kaikille ja toivottavasti lisää tulee;) Kunhan lukijoita on vielä lisää, sanotaanko vaikka 25,  niin saattaapi arvontaakin pukata.

keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Puolet kyjyistä aloitettuna, huh huh :)

Pitää yrittää tehdä päivitystä tänne, vaikkei mitään valmiiksi tulekkaan :(
Yritetty on kuitenkin ja neulekasoja on nurkat täynnä. Nyt olisi puolet vaadittavista aloituksista tehtynä, siis vaan aloitukset, sillä valmiiksihan näitä ei taida kukaan saada. En kyllä ole pitänyt mitään kiirettäkään valmistumisten kanssa, sillä aloituksillahan tässä on ensin määräaika umpeutumassa. Tällaisen kasan näitä olen nyt sitten tehnyt.


Kuvaaminen ei ollutkaan niin yksinkertaista, kun kaikki sekoittuu toisiinsa, mutta tässä jokainen erikseen kuvattuna.













Kyllä kai näistä vielä joskus jotain.......