Virtuaaliystäväni

keskiviikko 31. elokuuta 2011

Persikkainen poncho

Minulla on joskus pikkutenavana ollut poncho ja aina haikein mielin sitä muistelen. Päätinpä sitten tässä kyjyilyn lomassa itselleni sellaisen tehdä. Langaksi valikoitui novitan softy ja kun kevät 2011 lehdessä sattui vielä olemaan malli 57, niin mikäs sen parempi valinta. Neulonta-aikaahan tähän ei oikeastaan paljoa tuhraantunut, sillä kasin puikoilla lanka neuloutui varsin joutuisasti. Lankaa tähän kului 614 grammaa.


Ensin en aikonut laittaa hapsuja ollenkaan, mutta kyllä olisi ollut paljaan näköinen ilman. Lanka oli oikeastaan varsin mukavaa neulottaavaa, vaikka ensin ajattelin etten varmaan tykkää. Niin ja onhan tässä vielä hihatkin.


Ainoan virheen tämän ponchon kanssa tein siinä, että mallinukeksi tuli pyydettyä kuopusta ja sille tielle tämä poncho sitten jäi. Äitee on nyt sitten vieläkin ihan muistojen varassa, mutta ei se haittaa :)

tiistai 30. elokuuta 2011

Kymmenen jäljellä :)

Hyvältä tuntuu tässä vaiheessa. Kyjyilyt on edenneet tähän asti hyvin. Vielä kymmenen aloitusta täytyisi saattaa loppuun, mutta aikaakin on vielä. Tosin nyt vauhti sitten hieman hidastuukin, sillä työt suurenee loppua kohti koko ajan. Siis, tässä 14. valmistunut eli siililapaset.


Nämä ovat olleet muutaman päivän jo valmiina, mutta piti hieman pantata postausta, sillä nämä lähtivät maailmalle, enkä halunnut näyttää ennen kuin saaja on livenä hiplannut.


Kuvaaminen ei ollut lainkaan helppo homma, mutta jospa näistä saisi jotain selvää. Lankana näissä on valkoinen seiskaveikka ja schoppelwollen fransu (muistaakseni). 3½ knittareilla näihin sain lankaa käytettyä 70 grammaa.

Hei, hei siiliseni, saatte varmasti hyvän kodin :)

tiistai 23. elokuuta 2011

Riemunkirjavat olgat

Nyt on sitten taas päästy sukkien makuun. Kolmastoista valmistunut kyjy on olgasukat, jotka tein itsekoolatusta seiskaveikasta. Lankaa näihin sukkiin upposi 111 grammaa ja ohjehan löytyy täältä. Puikkoina toimi tällä kertaa knittareiden 4 sukkapuikot. Kokoa näille sukille tuli 38-39, joten omaan jalkaan hieman liian löysät. Mutta jos ei ottajaa löydy, niin kyllä näitä kotosalla pitää  ihan tossuina, on ne niin pirtsakan kirjavat :)



sunnuntai 21. elokuuta 2011

Sinisiä hunajakennoja

Hiljaista on ollut neulerintamalla, sillä työt ja marjat ovat työllistäneet tällä viikolla. Neulonutkin kyllä olen, mutta kun nuo kyjytyöt ovat osittain suurempia, niin raportoitavaa ei paljoa ole. Isompia tikutellessa vuorotahtiin tuli tunne, että jotain pitää jo saada valmiiksi asti ja sukathan ovat nopeat tehdä. Tässä siis valmistuneet hunajakennosukat itsekoolatusta seiskaveikasta. Malli löytyi novitan kesä 2009 lehdestä numero 5. Lankaa kului työhön 109 grammaa ja knittareiden 3½ sukkapuikoilla työstin. Malli on helppo ja sukistakin tuli mukavan tuntuiset, ihanan paksut, joten ei palele helposti. Ilman jalkoja nämä tosin näyttävät hassuilta makkaroilta :)


Mutta jalassa ihan kivoilta


Onhan tässä viikolla tapahtunut muutakin. Sain nimittäin tunnustuksen raitasukalta ja sehän tuntuu aina mukavalta. MUOKS: myös notto muisti minua tällä samalla tunnuksella, kiitos sinulle :)

Tunnustuksen myötä kuuluu vastata sen mukana tuleviin kysymyksiin, kiittää sen antajaa sekä jakaa sitä eteenpäin 10 blogille. Kyseisille blogeille tulisi myös ilmoittaa tunnustuksesta.

1.Suosikkiväri: Punainen
2.Suosikkieläin: Koira
3.Suosikkinumero: 7
4:Suosikki alkoholiton juoma: Vesi
5: Facebook vai Twitter: Ei kumpikaan
6: Intohimosi: Käsityöt
7: Saada vai antaa? Antaa
8:Suosikkikuvio: Palmikko
9:Suosikkiviikonpäivä: Perjantai, koska silloin alkaa omat vapaat
10:Suosikkikukka: Tykkäisin kaikista, jos ne olisivat hajuttomia.  

Tätä tunnustusta kuuluisi jatkaa, mutta tylsä kun olen niin lupaan jokaisen ottaa tämän mukaansa, sillä tämä kuuluisi kaikille blogeille, joissa käyn kurkkimassa.



HAUSKAA SUNNUNTAITA KAIKILLE!

torstai 11. elokuuta 2011

Arvonta suoritettu

Ihan ensimmäiseksi pitää kertoa että Kätevän emännän blogissa on arvonta käynnissä 13.8 saakka.


Nyt pikaisesti postaan arvonnan voittajat. Arpalipukkeita tuli reilut 70 ja voittajiksi arpoutuivat ja Santramaikki ja Mari. Onnea! Laitan postia tulemaan viimeistään ensi viikolla :) Yhteystietoja voitte laitta joko sähköpostiin tai neulomoon nimimerkille Janeli.

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Palmikkosukat ja tunnustus

Nyt on sitten viikko tehty töitä loman jälkeen ja heti se neulomisvauhti hiipuu, kun joutuu pakollisiin rutiineihin palaamaan. Valmiiksi olen saanut kuitenkin yhdet sukat kyjyilyyn. Yhdestoista valmistunut kyjy siis on palmikkokuviolliset pitsisukat novitan syksy 2010 lehdestä. Malli numero 64 tuli toteutettua jussilangasta, jota meni tähän pariin 95 grammaa. Lanka oli jotenkin takkuisen tuntuista, joten työ itsessään ei ollut kovin mielekästä. Malli taasen oli mukava, mutta jotenkin hassusti merkitty. Mallikerroksella olisi pitänyt palata aina taaksepäin ja minusta oli helpompi tehdä langan yliveto jo edeltävällä kerroksella. Hassusti kerrottu, mutta joka tätä mallia tekee, niin varmaan tajuaa tarkoitukseni. Sukalle tuli kokoa 38 ja omaan jalkaan siis hieman liian löysät, mutta eiköhän näille käyttäjäkin löydy :)


Tunnustuksia olen saanut kahdestakin blogista. Kiitos Linda ja Heffaklumpen.


Tässä pitäisi siis tunnustaa jotain....

Lempiväri: Sen varmaan kaikki jo tietääkin :) siis PUNAINEN
Lempiruoka: Pitsa
Minne haluaisin matkustaa: Australiaan

Tätä saa myös jakaa eteenpäin, mutta blogeja, joille tämän haluasin antaa, on niin monta, etten jaksa alkaa kaikkia kirjoittaa. Siispä jokainen saa ottaa tämän mukaansa :)

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, huomasin lukijakuntani kasvaneen roimasti, joten tervetuloa kaikille uusille lukijoille :)

torstai 4. elokuuta 2011

Ufosukat ja samettinen tyyny

Kyjyily jatkuu ja nyt on jo kymmenen valmiina. Yhdeksäntenä valmistuivat pitkät sukat Schoppelwollen Fliegende Undertasse langasta. Näistä olisi pitänyt tulla identtiset kuvioltaan, mutta liekö käsiala vaihtunut hieman toisessa sukassa, sillä ei nämä nyt ihan samanlaiset ole. Kärjestä aloitin neulomaan, jotta saisin kaiken langan käytettyä. Tiimalasikantapääkin tuli kokeiltua ihan ensimmäisen kerran. Lanka riitti sopivasti polvitaipeeseen saakka ja sain kulumaan täydet 100 grammaa. Puikkoina toimi tällä kertaa novitan 2½ sukkapuikot. 



Kymmenentenä valmistui sitten tyynynpäällinen. Ohjeen otin Novitan syksy 2011 lehdestä, mutta lanka vaihtui samettilankaan. Lanka ei toiminut ihan niinkuin olisin halunnut, olisi varmaan pitänyt suurentaa puikkoja enemmän. Tässä käytin novitan 5 pyöröjä ja lankaa kului 125 grammaa. Ihan tyytyväinen en tähän tuotokseen ole, mutta josko seuraava sitten onnistuisi paremmin :)


Niin ja hei, arvontaankin ehtii vielä osallistua.