Virtuaaliystäväni

tiistai 28. kesäkuuta 2011

Ihanaa postia

Osallistuin Neule-Kirpun blogissa arvauskisaan ja voitin sieltä jotain ihanaa ja PUNAISTA :D
Tänään postilaatikossa odotti töistätulijaa paksu kirjekuori ja sekös pisti akan kiirehtimään sisälle. Heh, maltoin mennä sisälle asti ennen kuin aukaisin :) Kuoresta pullahti esiin kaksi kerää minulle uutta lankaa, BC Garnin Semilla 100% villalankaa ja ei siinä vielä kaikki. Kuoren sisältä löytyi myös puikkoja, joita en ollut koskaan aikaisemmin nähnytkään sekä pisteenä iin päälle vielä koru, jota en osaa ajatella muuta kuin silmukkamerkiksi. Voihan minua kyllä oikaistakin, jos olen väärässä.


Kaiken kaikkiaan aivan innoissani olen tästä ihanasta postista. Kiitos Neule-Kirppu.

lauantai 25. kesäkuuta 2011

Kyjy 1-5 aloitettu :)

Juhannus on kulunut tähän asti rauhallisissa oloissa ja olen saanut rauhassa palautua punaisen heran keittämisestä. Tämä juhannusherkku on meidän perheessä suurta herkkua ja sitä tulee joka vuosi keitettyä kymmenen litran kattilalla.   Tosin nyt tuntuu ikä jo alkavan painaa sen verran, ettei enää työpäivän jälkeen oikein jaksanut kunnolla valvoa. Torstaiaamuna nimittäin nousin viiden huiteilla töihin ja illalla hain maidon ja keittelin siinä yön aikana herkut valmiiksi. Nukkumaan pääsin perjantaiaamuna puoli kuuden maissa ja ylös pitikin nousta jo kahdeksalta. Kyllä meinas illalla silmät lurpsahdella umpeen väkisin ennen nukkumaanmenoa. Mutta tällaista herkkua meillä nyt on syöty perjantaista alkaen. Apinanaivokeitolta sanoi poikani kaveri herkun näyttävän :D


Perjantaiyönä siinä heran keittämisen aikana sitten aloitin myös ensimmäisen kyjyneuleeni ja kaikenkaikkiaan niitä on tullut aloitettua jo viisi. Ajattelin aloitella noilla suurimmilla projekteilla, niin on suurempi mahdollisuus saada niitä valmiiksi. Jotenkin tuo kuva tai nuo neuleen alut näyttävät hyvin yksitoikkoisilta, mutta kun punainen kaikissa sävyissään on lemppariväri niin näinhän tässä sitten kävi.

tiistai 21. kesäkuuta 2011

Ruskeaa raitaa ja neliötä

Kyllä on kiva, että saa noita keskeneräisiä valmiiksi ennen kyjyn alkua. Tässä valmiina puro batikista tehty liehuhelmainen pusero. Malli on novitan kesä 2011 lehdestä, malli numero 75. Koko M ja lankaa kului 660 grammaa. Puro batik on akryylilangaksi aivan ihanan tuntuista ja mukavaa neuloa. Käytössäkin meillä on kestänyt pesua ja pitoa, ainakin edelliset tekeleet.



Toinen valmistunut tuotos meinasi aivan ufoutua, sillä yhdistäminen ei kiinnostanut. Palat on virkattu isoäidinneliöistä ja kiinnitetty tossun malliin. Lankana näissä tossuissa oli novitan villava, jota kului 43 grammaa. Vielä olisi keskeneräisenä tuo torkkupeiton tekele, mutta loppusuora siinäkin häämöttää :) Ai niin ja yhdet sukatkin taitavat olla jossain kopan pohjalla, mutta ne saavat odottaa siellä.

lauantai 18. kesäkuuta 2011

Puikkovirkattu "jokin"

Ystäväni opetti minulle uuden virkkaustekniikan. Minähän en virkkaamisesta ole koskaan oikein perustanut, mutta nyt noiden isäidin neliöiden tiimoilta olen innostunut (ainakin vähän) tästä koukun käytöstä. Puikkovirkkaaminen olikin yllättävän hauskaa ja tästä opetteluversiosta syntyi sitten tälläinen tuotos.


Lankana tuli kokeiltua novitan spektri plussaa, jota kului työhön 130 grammaa. Koukkuna kilkuttelin 4 cloveria. Malliahan ei ollut,vaan harjoitustilkkua jatkoin sen verran, että sain siitä kassin. Kokoa kassilla on 22x32 cm. Aika reikäinenhän tämä on, mutta jos ei tavarat pysy sisällä, niin täytynee sitten ommella siihen vuori.

torstai 16. kesäkuuta 2011

"Yllätyspusseja"

Eipä ole paljoa päivitettävää tänne , mutta yhdet sukat ovat vihdoinkin valmiit. Nämä olivat kyllä niin tahkeat tehdä, että en taida toisia samanlaisia enää väsätä. Ei kiinnostanut ei sitten millään :(  Vika ei ollut langassa, eikä varmaan mallissakaan, mutta joskus se vaan ei nappaa. Nyt on kuitenkin pakko tehdä noita keskeneräisiä valmiiksi ennen kyjyn alkua, etteivät sitten enää vaivaa tuon koitoksen aikana. Sukista tuli kuitenkin mielestäni nätit. Lankana oli uusi tuttavuus, sukkapuffa. Ihanan ohutta sukkaa tällä langalla saikin tehtyä. Lankaa kului tasan 50 grammaa. Malli löytyy Tähkäpää ja muita neuleita kirjasta malli annika b. ja kokoa näille sukille tuli joku 34-35.


Onpa tullut sitten myös tongittua omia lankavarastoja tuohon kyjyyn. Suunnitelmat ovat tieten suureelliset edelleenkin, mutta onneksi tuossa kasassa on muutama ylimääräinen aikomus, joten osan voi jättää pois, jos on liian isoja aloitettavia. Mukana suunnitelmissa on niin sukkia, pipoja, puseroita kuin huiveja, lapasia ja kassejakin. Puuarkku on täynnä suunnitelmia, kuten myös päällinen. Laitoin osan langoista läpinäkymättömiin pusseihin, niin saan yllättää itseni, että mitähän tänään neulottaisiin :D


Saa sitten nähdä mitä näistä valmistuukaan.

lauantai 11. kesäkuuta 2011

Kyjy kiinnostaa ;)

Onpa ollut hiljaiseloa täällä, kun tuo lämpö litistää tuonne nojatuolin nurkkaan. Jonkun verran on tullut neulottua ja virkattua, mutta kuvia ei jaksa nyt värkätä tänne asti. Tänään meillä oli taas värjäystapaaminen kaverin kanssa ja tuli noita kirjavia vyyhtejä tehtyä muutama, niistäkin saatan kuvia laittaa myöhemmin.

Tärkein asia kuitenkin on  tuo sivupalkin linkki tuonne kyjyyn eli kesäyöstä jouluyöhön tempaukseen. Käykääpä tutustumassa ja osallistumassa :) Nyt on kuumeinen lankojen etsiminen tai oikeastaan kaikki langat on jo katsottuna ja vielä omista varastoista löytyi. Ei tarvinnut kauppoja lähteä tekemään. Tosin pientä listaa tulevista töistä tehtyäni, luulen työntäneeni itseni liian suurilla tavoitteilla mukaan. Onneksi suunnitelmat saavat vielä muuttua moneen kertaan.


Aurinkoisia ilmoja teille kaikille!