Virtuaaliystäväni

lauantai 23. huhtikuuta 2011

Jatkoa hieman

Tälläiset vyyhdit muotoutuivvat eilisen värjäyksen tuloksena. Nyt on leikitty värikylläisyydellä ja seuraavana pitää varmaan jo harjoitella värien yhdistämistä siten, että värit sopivat yhteen, eikä miten sattuu.


Lankoina siis Kamena ja Vuorelman veto ja kyllä täytyy sanoa, että langallakin on merkitystä siinä, kuinka väri tarttuu. Langat uitettu samoissa väreissä ja kamenaan tuli paljon vaaleampana kuin vetoon.

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Värien hehkua

Vihdoinkin sain harjoiteltua langan värjäämistä eilen illalla. Hauskaa puuhaa ,kun tapasin ystäväni värjäyksen opettelun merkeissä. Itse en aikaisemmin ollut tähän hommaan paneutunut, haaveillut vain. Kyllä se niin on, että tähän touhuun jää koukkuun :) Kool aid-värjäys on helppoa ja nopeaa. Lopputulos olisi tietenkin voinut olla siistimpikin ja värien sommittelu näyttävämpi, mutta ensimmäiseen värjäyskertaan nähden olen hyvin tyytyväinen. Tässä kuvassa langat ovat vielä kuivumassa. Muut vyyhdit ovat kool aidilla värjättyjä paitsi tuo violettisävyinen, joka on värjätty reaktiiviväreillä.




Alla olevassa kuvassa langat ovat jo vyyhdillä ja ai miten hienoja keväisiä värejä niissä onkaan. Tykkään itse kovasti. Taitaa meillä kohta olla värjäystehdas käynnissä, oli tää vaan niin hauskaa puuhaa :D


keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Ällikällä lyöty :D

Kyllä on päivä alkanut hienosti. Sain työt tehtyä tämän viikon osalta ja pääsin pääsiäisen viettoon. Tosin ilma ei ole mikään paras mahdollinen, vettä sataa ja tuulee kylmästi. Päivän piristysruiske saapui postin välityksellä. Sain paketin ihan Saksasta asti ja kyllä olikin kaunis sisältö. Päällyskuoresta ei mitään jäljelle jäänytkään, kun kärsimättömänä piti repiä kuorta auki :) Voi katsokaa ja ihastelkaa...


Paketista kuoriutui pääsiäsaiheisia servettejä, kauniita nappeja, suklaamunia ja ihanaa zauberball stärke 6- lankaa. Kuva oli pakko napsaista heti ennenkuin munat katoavat (tai siis katosivat:D). Tämän paketin minulle lähetti neulomon Kleine Masche ja vastaanottaja on onnesta soikeena. Kiitos sinulle tästä päivän kohokohdasta.

Hyvää Pääsiäistä kaikille!

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Pientä kivaa valmiiksi

Sainpas viimeisteltyä tämän lepakkohihaisen puseron tyttärelle. Malli on Novitan lehdestä ja lanka on ruskea puro batik. Koko M ja lankaa kului 440 g.



Valmiiksi sain myös kämmekkäät seiskaveikasta ja mallin löysin Ullan sivuilta. Näitä olikin mukava neuloa ja näihin sain lankaa kulumaan tasan 50 grammaa.

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Siilit :)

Vihdoinkin sain viimeisteltyä tyttären siililapaset, kovasti niitä jo odottikin. Tosin eihän niitä enää taida näille lumille tarvita, mutta ovatpa sitten seuraavalle talvelle valmiit. Kevät tulee tänne meillekin pikkuhiljaa... Takapihalla kelluu pienoinen järvi, mutta se varmaan kuivannee pian, ainakin toivoisin.



Malli on tavallinen peruslapanen, vähän koristeltuna. Lankana valkoinen seiskaveikka ja turkoosi Schoppelwollen Fransi. Yhteensä lankaa kului 65 grammaa. Puikot oli knittareiden 3½. Seuraavaksi täytyy viimeistellä toisen tyttären pusero.

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Ja lisää hemmottelua

Yllätysten yllätys. Kaksi mukavaa yllätystä samana päivänä. Ensin tyttäreni soitti olevansa tulossa käymään, mikä yksinään jo on mukava yllätys. Välimatkaa meillä kun kuitenkin on yli 400 kilometriä. Toinen ylläri oli, kun hän antoi minulle jotain omatekemää. Eipä ole aikaisemmin kovin paljon käsitöitä innostunut tekemään, mutta jostain on nyt kipinän saanut. Sain jalkaani virkatut kukkatossut, jotka ovat aivan ihanat, vain väri ei ole minua, mutta se ei haittaa :) Malli on jostain dropsin sivuilta ja lankana novitan miami.

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Hemmottelua punaisella

Kyllä meikäläistä nyt hemmotellaan. Viime viikon herkkujen jälkeen en osannut vielä odottaa snypakettia, mutta tänään se vaan tulla tupsahti. Voi mitä ihania herkkuja tällä kertaa sainkaan. PUNAISTA lankaa :D uusi tuttavuus on tämä Hjertegarnin alpakkasilkkilanka ja voi kuinka pehmoista se onkaan. Ihanaa vaan hellästi puristella ja hypistellä, kyllä tästä jotain varmaan itselle muotoutuu :) Toinen lanka on kamenaa ja voi autuus, tätähän taas ei raaski muuta kuin katsella, on se vaan niin kauniin punaista. Pitääköhän mun nyt ihan oikeasti alkaa neuloa niitä huiveja, kun on niin kauniita lankojakin. Toki paketissa oli mukana myös suklaata, sisältö tosin katosi suuhun heti kuvan oton jälkeen ja kauniita servettejä, jotka sopivat punaisen paketin teemaan. Kiitos sinulle sny, tämä(kin) paketti oli napakymppi. Tunnetkohan minut jo entuudestaan, kun paketit osuvat aina kohdalleen?

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Mielen piristystä

Viime viikolla posti toi minulle kaksikin mielenpiristyspakettia. Ensin tuli paketti, jossa oli arpavoitto neulomon Kaijan blogista. Kaija lähetti ihanan pussukan täynnänsä karkkia, jotka tuhoutuivat samantien ja kaksi kerää punaista nallelankaa. Oli muuten samaa lankaa, jota sain viimeisimmässä snypaketissani. Miten sattuikaan niin  mukavasti :) Toinen kirje tulikin ihan puun takaa yllärinä, kun Ertzu halusi yllättää mukavasti. Nyt saavat nuppineulat olla omassa tyynyssään ihan rauhassa ja muut neulat sitten omassaan. Kiitos teille molemmille Kaija ja Ertzu.


Hitaasti mutta varmasti edistyy myös peittourakka. Paloja on tällä hetkellä 50.  Montakohan noita tarvitseekaan tehdä, ei ole vielä tullut mittailtua :)



Toinen neule, joka oli työn alla, on päättelyä vaille valmis. Siitä pitäis vielä vähän ommella saumoja ja sitten nuo tyttären siililapaset pitäis varmaan myös saattaa päätökseen.