Virtuaaliystäväni

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Sormivirkkausta

Unohdinpa melkein kertoa tällaisesta minulle uudesta jutusta, sormivirkkauksesta. Kävin viime viikolla tutustumassa tähän tekniikkaan. Kirjastoon oli järjestetty käsityöilta, jossa tutustuttiin uusiin neulekirjoihin ja saimme opetella paperilangalla virkkaamista. Alku oli todella hankalaa, mutta kun pääsi jyvälle niin alkoihan se sujua :) Tuotos ei näytä kovin hienolta, mutta itse olen aikas tyytyväinen. Onhan tämä vasta ensimmäinen opettelutyö. Kyllä tätä voisi varmaan koittaa tehdä uudemmankin kerran :)



lauantai 26. maaliskuuta 2011

Kortti snyltä

Eilen posti oli tuonut laatikkooni ihanan pienen kirjekuoren, jonka sisältä paljastui itse tehty kortti. Sny oli askarrellut kauniin tyttömäisen kortin. Ja taas valo sotkee tuota kuvaa. Pitäis varmaan lähteä jonnekin kuvauskurssille, että saisi noita kuvia otettua kunnolla. Mutta valosta huolimatta kortti on ihana ja siitä sinua kiitänkin sny.



Jotain valmistakin olen saanut aikaiseksi. Maikin innoittamana neuloin Snyltä saamastani purolangasta pipon. Lankaa kului tähän pipoon 70 grammaa ja puikot olivat 4½. Lankaa on vielä jäljellä ja lapasiin ajattelin ne käyttää, kunhan ehdin.



Mutta aika on valitettavasti rajallinen. Nyt olen siitä harvinaisessa tilanteessa, että minulla on useampi työ aloitettuna. Yleensä pyrin tekemään yhden valmiiksi ennen uutta, mutta nyt repsahti....
Ensinnäkin puro batik langasta on tulossa pusero...



Välityöksi aloitin isoäidin neliöitä virkkaamaan. Minä, joka sanoin etten virkkaa, niin katsokaas mitä on tapahtunut. Nyt on virkkauskammo selätetty ja näitä neliöitä on jo  yli 20 :) Josko näistä joskus vaikka peiton tekis.....


Vielä on korissa odottamassa yksi keskeneräinen, tyttärelle siililapaset. Tytär ihastui tuohon hapsulangan väriin ja siitähän sitten piti aloittaa lapasten teko. Tämä hapsulanka, Schoppelwollen Fransi, olikin minulle uusi tuttavuus, mutta hapsulangat tuntuvat olevan aika samanlaisia merkistä rippumatta.

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Tunnustus


Sain Ertzulta tällaisen tunnustuksen, kiitos siitä. En tosin tunne sitä ansainneeni. Vastaanpa sitten näihin kysymyksiin myös.



Milloin aloitit blogisi?

7.8.2010


2. Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee?

Tarkoitus oli kirjoittaa ainoastaan käsitöistä ja sillä linjalla on aika hyvin pysytty


3. Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin?

Ei mikään..tai no näkyyhän tässä harjoittelijan käden jälki



4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

Viime syksyn sny-kierros, sillä blogittomana on hankalampaa osallistua snyhyn


5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?

Kunhan nyt ensin oppisin tämän bloggaamisen, kuvaamisen ja yleensä blogin käytön, niin mietitään niitä muutoksia sitten

Voisin antaa tämän tunnustuksen eteenpäin, mutta minun seuraamani blogit ovat jo tainneet saada tämän tunnustuksen aikaisemmin, joten en nyt sitten anna eteenpäin :)


torstai 17. maaliskuuta 2011

Puikot järjestykseen


Tänään postilaatikossa odotti ihana kirje. Sain Lilalta ihanan iiiison puikkojen säilytyspussukan, välejä oli jopa 21 ja kaikki puikot mahtuivat siihen. Ja vaikka puikkoja mahtui paljon, niin ei kuitenkaan ollut liian "tönkkö", vaan toimii hienosti. Mukana oli myös bambupuikkoja. Kiitos Lila näistä, ovat ihanat.


Jotain valmistakin olen saanut aikaiseksi. Viime syksyn sny-kierroksella sain minulle uutta lankaa, josta muotoutui kuviolliset sukat ja lapaset. Lankaa kului 130 grammaa ja malli on neuloessa muotoutunut kuvio perussukan mallilla. Koko sukissa 37 ja lapasissa 7. Puikkoina kilkuttelin 4 sukkapuikkoja.

tiistai 15. maaliskuuta 2011

2 oikein 2 nurin

Tässä vuoden aikana olen yrittänyt tehdä jotain itsellenikin, mutta aina huomaa että niin ne vaan katoaa jonnekin toisten kaappeihin. Nyt päätin tehdä yksinkertaisen perusvillatakin, joka jäisi omaan käyttöön. Pöh, saahan sitä ajatella, tällekin takille tuli noutaja heti kun se valmistui. Tytär sen halusi ja äitihän antaa :)
Malli löytyi jostain vuosia vanhasta Novitasta ja lankana myöskin vuosia marinoitunut Novita Twist. Perusneule 2 o, 2 n ja suorat kappaleet muutoin paitsi hihat hieman levenee. Puikot on numeroa 8 ja lankaa kului noin 680g. Siis ihan perushuttua muutoin, mutta vetuketjun kanssa jouduin harjoittelemaan jotain uutta. En oo koskaan aikaisemmin ommellut vetoketjua KÄSIN kiinni, mutta nyt sitäkin on kokeiltu. Käsin ompelu ei kyllä sytyttänyt ompeluviettiä, mutta ihan tyytväinen olen näin ensimäiseen lopputulokseen.



sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Virta-sukat

Ohuita sukkia on tullut tehtyä aikas vähän. Neulomossa osallistuin neuleet kiertoon toisinpäin-ketjuun, jossa lupasin tehdä Mammukalle ja tytöille yllärin. Ylläristä muotoutui sukat nallesta ja malli löytyi Punokset puikoille -kirjasta.




Näitä oli yllättävän mukava tehdä, vaikkakin ajatuksen täytyi olla koko ajan mukana. Haaveena onkin tehdä jatkossa enemmänkin ohuita kuviollisia sukkia.


Jämälankoja löytyy näidenkin sukkien jälkeen. Nämä ovat ihan perusmalliset 38 kokoa olevat sukat tyttärelle.

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Kuin suoraan sadusta

Lunta tulla tupruttaa ääh, ja kaikkea muutakin ihanaa :)

Tänään tuli pakettikortti postilaatikkoon ja pakkohan se oli lähteä tuonne lumisateeseen, vaikka tarkoitus oli olla kotosalla koko päivä. Pakettihan oli tietysti sny:ltä, tiesin jo odotellakin sitä :)

Mutta, mutta en olisi ikinä uskonut kuinka hienon ja toisaalta hieman "arveluttavan" paketin luulin saavani.


Paketista pisti ensimmäisenä silmääni pieni peltirasia, jonka tunnistin naistentarvikkeiden säilytysrasiaksi. Ajattelinkin snyni vihjailevan (kortin kirjoituksesta ilmeni, että sny on iässään minua edellä), että nyt tulen siihen ikään (synttärit tulossa), jolloin tarvitaan tippasuojaa muutoinkin kuin kerran kuukaudessa. Odotinkin löytäväni jotain inkotenssiin viittaavaa, mutta kyllä nauru maistoi kun rasian avasin :)


Katsokaa kuinka ihania nappeja rasia sisälsi. Ihania ihania ja vielä kerran ihania. Tämä rasia oli pienessä korissa, jossa myös oli mukana violetti pikkupyyhe.

Tulevien synttäreiden kunniaksi pakettiin oli pakattu tietysti myös herkkuja. Tuo suklaa oli aivan silkkaa kiusantekoa, sillä neulomon puolella olen suklaaboikotissa mukana. Kaikesta huolimatta se pysyy umpinaisena vielä tovin. MUTTA, MUTTA mitäs muuta, ette ikinä usko

paketista pullahti ulos myös leivos. Ja kuinka ihanan herkullisen näköinen mansikkasuklaapala. Onneksi ei tarvitse syödä vaan siitä kuoriutuu aikanaan pikkupyyhe. Tosin eihän tuota raaski millään edes aukaista, kun on niin soma. Niin ja ei tässä vielä kaikki. Olihan paketissa myös lankaa, mutta tämä paketti oli muutoin niin ihana, että tuo lanka meinaa aivan unohtua.

Tässä siis koko paketti herkkuineen päivineen. Lankahan on tuttua nallea yksivärinen punainen ja kukkaketo syreeni. Kaikenkaikkiaan tämä paketti oli yliveto piristämään lumen masentamaa olotilaa.

Suuret rutistukset olet ansainnut tämän lahjan myötä, kiitos sinulle sny. Olet ihana ja anteeksi kauheasti, etten malttanut odottaa synttäreihin asti.