Virtuaaliystäväni

keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Sydämiä ja pitsiä

Olen tänä vuonna päättänyt kokeilla uusia ulottuvuuksia eli opetella jotain uutta. Ensimmäisenä valmistuneita kokeiluja tulee tässä postauksessa. Aulin innoittamana tilasin Riihivillasta nämä ihanat onnenapila-lapaset. Näitä oli ilo tehdä, tosin ehkä ensikertalainen kirjoneuleen parissa olisi voinut valita yksinkertaisemmankin ohjeen. Näistä tuli kuitenkin mielestäni kohtuu hyvät ja olenkin hieman ylpeä itsestäni, kun  nämä valmiiksi sain :) Hieman on kyllä löysiä silmukoita ja muutama liian kireäkin :(


Toinen harjoittelu menikin sitten virkkaamisen parissa. Haarukkapitsiä olin joskus haaveillut kokeilevani ja tämä huivi kyllä onkin pelkkä kokeilu, mutta tästä on hyvä jatkaa harjoittelua parempaan suuntaan :) Pitäisiköhän tämä pingottaa?


Novita 2006 talvi
Lanka: Drops alpaca
Kulutus 172 grammaa
Koukku: 2½


Tässä hieman lähikatsausta....

Poistin muuten sanavahvistukset (ärsyttävät toisten blogeissa, kun ovat niin ärsyttäviä nykyään) käytöstä, niin on mukavampaa kommentoida/neuloa silmukkaa :)

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Jotain pientä

Viikko on kulunut nopsasti, eikä valmista meinaa tulla millään, tosin keskeneräiset kyllä edistyy jonkin verran :)
Jotain pientä kuitenkin on viikonloppuna valmistunut. Snyyni kysely ystävänpäiväkortissaan, että onko langoille jo suunnitelmaa ja ehdotteli pipoa. Itse asiassa olin samoilla linjoilla ja mallikin oli jo haettu valmiiksi. Tässä tämä nyt sitten on valmiina ja itse tykkään kovasti. Näillä keleillä lämmittää tosi mukavasti.


Malli: Novita talvi 2010, 83
Lanka: Gjestal asa, Topp't tå
Menekki: 87 grammaa
Puikot: 7

Sukat on ihan perusmalliltaan olevat seiskaveikkasukat koko 43, joihin lankaa kului 135 grammaa...



Koskaan aikaisemmin en ole tiskirättejä tehnyt. Muutaman olen saanut ja niihin ihastunut. Työmatkalla on kiva tehdä jotain pientä ja tällä viikolla mukana on siis kulkenut puuvillalanka, jota kului 28 grammaa. Mitään malliahan näihin ei ollut vaan kuvio syntyi siinä neuloessa jä tällainen tulla tupsahti.


Se mikä tällä viikolla yllätti täysin, oli myös jotain pientä, mutta minulle jotain todella SUURTA :D
Olen jo pitkään ajatellut hankkivani sellaisen kerroslaskurin, jota voi pitää kaulassa ja painamalla muuttaa lukemaa. Ei vaan ole tullut sellaista vastaan. Mutta, mutta ihania ystäviä on täällä blogistaniassa, sillä posti toi kirjekuoren, jonka lähettäjänä oli Lila . Kaunis kiitos, tämä on ihana :)



Hyvää illanjatkoa täältä tuulesta!

torstai 16. helmikuuta 2012

Ystävänpäivää snyltä :)

Kortti tulla tupsahti postilaatikkoon tänään.
Kysymykseesi vastaisin, että samaa ajattelin minäkin :D


Kiitos sny ja hyvää ystävänpäivää sinullekin näin jälkikäteen :)

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Ensimmäiset Ailit

Olen monessa blogissa ihastellut ailin lapasia ja päätin silloin, että minäkin teen joskus tuollaiset. Lankavalinta ei tainnut osua nappiin tai itse lanka (seiskaveikka) on varmaan oikea, mutta värivalinta heitti :(
 Mustalle pohjalle halusin jotain pätkärääkättyä väriä, no joo ihan hyvä, mutta ois varmaan ollut kauniimpaa, jos olis ollut hieman hillitympi. Toisaalta myös kuvissa nuo lapaset näyttää mielestäni hienoimmilta, kuin nämä minun tekeleet. Mutta mikä tärkeintä, näistä tuli kyllä ihanan lämpimät, joten käyttöön päätynevät varmasti. Lankaa kului yhteensä 81 grammaa.



Toisena on taas samannäköiset sukat kuin edellisetkin. Tämähän oli sitä snyltä tullutta lankaa, joka oli hyvin riittoisaa eli kahdet sukat 100 gramman kerästä ja jäljelle jäikin vielä, joten olis voinut tehdä pitemmillä varsilla.
Näihin kului lankaa vain 41 grammaa.

torstai 9. helmikuuta 2012

Ensimmäinen sny paketti

Tänään sain postia snyyltäni, ensimmäisen paketin tälle kierrokselle. Ihana paketti tulikin :)
Väritoive on otettu heti huomioon ja mitä ihaninta punaista onkin. Lanka onkin minulle uusi tuttavuus ja onkin ihanaa että tulee muitakin kuin novitan lankoja (jotka tosin nekin ovat mieluisia), sillä täällä meillä päin ei ole kovin suurta valikoimaa muiden valmistajien  langoista. Mihinkähän tämä lanka mahtaa soveltua parhaiten, vinkkejä???
Mukana myös kahvia ja vielä sitä samaa, jota meillä juodaan normaalistikin, joten erinomaisen hyvin tulee käyttöön. Kahvia juodessa voi selata pientä kirjasta, jossa on aivan ihanan hupaisia lausahduksia, ihanien kuvien kera. Kiitos sinulle Sny, tämä on lupaava alku tälle keväälle :)

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Arvonta suoritettu

Arvontaan osallistuminen loppui siis eilen ja olin todella iloisesti yllättynyt osallistujien määrästä. Lukijoita tuli paljon lisää lukijapaneeliin ja ilmeisesti niitä on muissakin listoissa, Suuri Kiitos teille kaikille ja tervetuloa messiin :) Lukukerratkin ylittyi huimasti yli 10000. Paljon olen löytänyt uusia blogeja, kaikkiin en ole vielä ehtinyt edes tutustua, mutta kaikissa tulen käymään :)

Sitten itse arvontaan.....
Arpalippuja kirjoittelimme tyttären kanssa 193 kappaletta (huima määrä)......


ja tarkistajat olivat myös mukana...


Ensimmäisenä kupista nousi ....




Agatha, joka kirjoitti näin: Piti heti tulla vastavierailulle. Lukija olinkin jo vanhastaan, siksi nopeasti osuin paikalle :) Kahdella arvalla Kamenaa tavoittelemassa. Ja myöhemmin toinen kirjoitus: Kolmas arpa vielö siihen Kamena-arvontaan, linkin laitoin juuri :)  Agathalle siis lähtee Kamenavyyhti

Toine arpa nousi kupista ja siinä lukee....


Tarja 2  Kakkonen lisätty koska Tarjoja oli kaksin kappalein. Tämä Tarja on kommentoijista viimeinen ja hän kirjoitti: Nyt on pakko osallistua niin on upeat langat ja upea blogi... ihan vahingossa eksyin ja rupean seuraamaan! Siis kahdella mukana

Tarjalle lähtee siis nallevyyhti

Ja koska arvontaan osallistui niin monta ihanaa lukijaa ja koska lukijoita niin paljon lisää ja koska lukukerrat ylittivät tuon ison numeron, niin päätin arpoa vielä yllärin :)
Seuraavana kupista nousi siis....


Mari, joka kirjoitti näin: Jee! Mukana kahdella arvalla, enkä osaa päättää kumman haluan, joten kumpika vaan :)

Laittakaahan yhteystietoja tulemaan simpura(at)wippies.fi, niin laittelen paketteja tulemaan :) Onnea voittajille!


Asiasta toiseen.. olen minä vähän neulonutkin, mutta valmiiksi on tullut vain yhdet sukat. Aloituksia onkin sitten vähän enemmän, mutta niistä sitten kun valmistuvat, jos valmistuvat.

Nämä sukat tein viime syksyn Snyltä tulleessa paketissa olleesta langasta. Olipahan hauska tuttavuus tuo lanka ja todella riittoisaa tuntuu olevan :) Tästä yhdestä kerästä tekee tosiaan kahdet sukat minun jalkaan.


Lanka: Schoeller stahl Fortissima mexico cotton stretch
Kulutus: 43 grammaa
Koko: 37
Puikot: 2½