Virtuaaliystäväni

torstai 10. helmikuuta 2011

Sukkien pyöritystä

Nyt on kyllä iskenyt jonkinlainen sukkabuumi vai liekö jämälankojen hävitysvietti.


84-vuotias mummuni halusi myös kutoa jotain, mutta kantapäät kuulemma tuottavat hankaluuksia, joten lupasin hänelle lankoja varsien kutomiseen. Sinisten sukkien varret ovat siis mummuni tekemät ja niihin tein terät 46 kokoiseen jalkaan. Valkoiset sukat (koko 38) tein Novitan ohjetta hieman muunnellen. Harmittaa vaan kovin, etten vielä omista niitä sukkablokkeja, joilla nuo sukat saisi pingotettua kauniiksi kuviin. Harmaapunaiset raitasukat on tehty perusmallilla 37 jalkaan. Edellä mainitut sukat on tehty seiskaveikkalangasta ja kirjavat sukat taasen nalle kukkaketolangasta. Nallesukkien ohje löytyy Suloisimmat sukat-kirjasta malli sunshine.
Tässä kuvassa taasen on seiskaveikan polkkalangasta tehdyt perusmallin sukat koko 38 ja lapaset, yksi kerä riitti hyvin ja kerästä jäikin pari metriä.Nämä lapaset olen tehnyt näitä ohjeita hyväksi käyttäen. Kuvioksi tein hyvin yksinkertaisen mallin, sillä tämä tekniikka oli minulle uusi tuttavuus. Täytyy myöntää, että ensimmäisten kierrosten jälkeen toteuttaminen olikin yllättävän helppoa. Tulen varmasti jossain vaiheessa kokeilemaan hieman haasteellisempaakin kuviota.3 kommenttia:

 1. Olet kyllä ahkera neuloja ja ihania sukkia ja lapasia olet tehnyt. Mukavaa helmikuun loppupuolta. Maaliskuussa taas on luvassa paketti sinulle :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kiitos. Minä aivan innolla odottelen jo uutta pakettia :)

  VastaaPoista
 3. Lankakauppoja tehdessä selailin tätä blogiasi. Kivoja töistä sinulla. Itse myös tuota langanhävitystä olen myös harrastanut mm. sukkia tehden. Hyvä konsti kun pienetkin keränjämät saa vaikka raitoihin.
  En osaa laittaa tuohon tuota nimimerkkiä niin että pääsisit suoraan blogiini.. mahtaako olla edes mahdollista kun olen tuolla vuoratuksen puolella. Mutta tervetuloa
  http://samarny.vuodatus.net
  - sari

  VastaaPoista

Kiva kun kirjoitat blogiini