Virtuaaliystäväni

tiistai 24. tammikuuta 2012

Angee

Välillä sukkapostaus:)

Näiden sukkien kanssa onkin töherretty jo vuodenvaihteesta saakka. Olen pari kertaa tilannut lankaa Zeldalta ja ne kun on niin kauniita vyyhtejä, etten ole millään raaskinut niistä neuloa. Nyt kuitenkin otin yhden vyyhdin puikoille. Ensin neuloin minulle uudella tekniikalla ( magic loop) ja kun ne olivat valmiit, niin totesin etten tykännyt.Ensinnäkin niistä tuli hiukka liian pienet ja toiseksi tekniikka ei ollut minua varten, joten päätin purkaan tekeleet kokonaan. Seuraavaksi hain sitten Sock innovation- kirjan ja sieltä valikoitui malli angee. Malli on kaunis, eikä mitenkään vaikea neulottava. Värikin on ihana ja vaikka näissä kuvissa tuo mallikuvio ei oikein pääse oikeuksiinsa, niin luonnossa nämä näyttävät hienoilta, ainakin minusta :)



Tässä näkyy toinen sukka plokin päälle pukattuna. Ja alakuvassa ne on jo jalassa....



Malli: Sock innovation, angee
Koko 37
Lanka: Zelda's dipping joulusuklaa
Menekki: 116 g
Puikot: 2½ knittarit


perjantai 20. tammikuuta 2012

Että näin tällä kertaa

Nämä viimeisimmät postaukset ovat nyt menneet huovutusten parissa. Huovuttaminen on ollut minulle vähän sellainen peikko, etten ole kovin paljon uskaltanut kokeilla. Tämä hössötys sai alkunsa hahtuvakiekoista, josta ensimmäisen kerran kerroin täällä. Kokeilinpa sitten myös Novitan huopasta tarkoituksena tehdä pikkuinen käsityökori, mutta sille meinasi käydä hassusti. Siitä on tarina tässä. Lupasin siis tehdä pikkuiselle karvaturrille oman pikkupetin, johon voi kiepauttaa itsensä mutkalle (tykkää siis nukkua mitä eriskummallisimmissa asennoissa). Onnellinen koira sai tänään petin käyttöönsä....



Mutta, mutta mitenkäs kävikään???
Olipa sen verran mustasukkainen kaveri, että tuli ja hääti omistajan pois.....


Tämä ei nyt kyllä mennyt vieläkään oikein, näyttää aikas pieneltä...


Joutuukohan tässä vieläkin petin tekoon :)

Lanka: Novita huopanen
Kulutus: 430 grammaa
Koukku 8

Tällä viikolla myös itella kantoi ihanan postin laatikkoon. Sain nimittäin arpajaisvoiton Lindan blogista. Palkinnoksi paljastui ihanan pehmoista, minulle uutta Lanett- lankaa. Kuvan värit eivät vastaa ihan todellisuutta, tuo salama näyttää aina muuttavan jonkun verran. Kiitos Linda, tämä oli mahtava voittopaketti :)



Ja vielä muistuttelen tuosta arvonnasta.....

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Ja aina vaan.....

Eihän tästä nyt meinaa tulla loppua ollenkaan, meinaan huovuttamisesta. Kahdesta hahtuvakiekosta riittää näköjään pitkälle ja on joutuisaa neulottavaa. Siis pitemmittä puheitta....



nyt muistin kuvata ennen huovutusta :)


ja jälkeen....


Hahtuvasukat
koko 37
Lanka: Nivalan tilan hahtuvakiekko 108 grammaa
puikot 4 knittarit




Hahtuvatossut, koko 37
Nivalantilan hahtuvakiekko 74 grammaa
puikot 4 knittarit

Nyt on vielä edellisen postauksen sessukalle lupaamani kori tehtävä, sitten pitää jo vaihtaa välillä vaikka sukkaneuleisiin.


lauantai 14. tammikuuta 2012

Huopakori

Tässä tuli nyt innostustus kokeilla näitä huovutuksia. Tällä kertaa kyseessä  novitan huopanen. Tarkoitus oli tehdä itselle sellainen pikkukori, jossa voi pitää vaikka lankoja tai tekeillä oleva neule. Virkkaamalla nyt yritin tehdä, eikä niin takkuista ollutkaan kuin ajattelin. Kyllä tämä virkkaaminen saattaa tulla minunkin tekemisiin mukaan:)

No, virkkaamisen jälkeen epäilytti, että mitäs tästä nyt sitten muka tulee tämmöisestä lurppanasta....



Kahteen kertaa jouduin koneessa pesemään, ennenkuin oli mieluinen....




Koko minulle ja langoilleni tuntuisi olevan passeli, mutta joku muu oli toista mieltä....


Pieneltä tämä minusta näyttää tälle valkoiselle karvakerälle, mutta itse tuntui olevan eri mieltä. Valitettavasti haluan tämän kuitenkin itselleni, joten lupasin tyttökullalle tehdä oman hieman suurempana :)

Malli: Novita syksy 2008 nr 80
Lanka: novita Huopanen
Kulutus: 340 grammaa
Puikot: 4 knittarit

perjantai 13. tammikuuta 2012

Napit hakusessa

Olin tänä aamuna nappiostoksilla. Eipä löytynyt omalta paikkakunnalta sopivia ja kun varastossakaan ei juuri oikean laisia ollut, niin tämä neule jää nyt sitten hetkeksi ilman nappeja. Jambotakkia aloittelin jo tuohon viime syksyn KyJyyn, mutta ainoana neuleena se heitettiin syrjään ja tilalle tuli Kuningatar Silvia huivi. Jotenkin tuo lanka tökki silloin, eikä se nytkään mitenkään herkkua ollut. Valmiiksi kuitenkin tein, tai siis ne napit puuttuu, ja tässä ohjeessa on kyllä menneet mittasuteen hieman harhaan. Kokoa S aloin tehdä, mutta kyllä tämä varmaan on sopivampi pyöreälle M:lle :) Ei haittaa, kyllä tälle varmaan käyttäjä löytynee....Kuva on kyllä tosi hämärä, mutta kuitenkin tämän näytän.



Malli: Novita syksy 2010 nr 76, pienin muutoksin
Koko: S, mutta tuli M
Lanka: Novita Jambo, 684 grammaa
Puikot 10


Ja sinne arvontaan pääsee tästä, taitaa se tuo 10000 raja mennä rikki ennen arvonta-ajan loppua, Kiitos siitä teille.

torstai 12. tammikuuta 2012

Huopuu, huopuu

Hiljaa hyvä tulee :) Eipä ole tullut paljon valmista, työn alla on kyllä montakin työtä. Syksyllä ostin elämäni ensimmäiset hahtuvakiekot ja niiden työstämistä sitten hautonut tänne saakka. Nopeaa kutomista tämä oli ja hauskaakin. Tarkoitus oli ottaa valokuva ennen huovuttamista, mutta olin niin innoissani, että se sitten unohtui. Mutta tässä nämä nyt sitten ovat valmiina :)


 seisovat ihan itse pöydällä



ja pysyvät myös jalassa :) Ihanan lämpimät.

Huovutetut tossut: koko 37
Lanka: Nivalan tilan hahtuvakiekko
Kulutus. 101 g
Puikot: 4 Knittarit


Tervetuloa kaikki uudet lukijat!
Lukijapaneelissa on vielä tilaa, joten tervetuloa kaikille.
Arvontaankin ehtii vielä osallistua:)

Myyntilaarissakin kannattaa vierailla...

Kamalaa, miten tuo kommentointiosuus on mennyt pieneksi tekstiksi. Mitenkähän sen saisi muutettua?

lauantai 7. tammikuuta 2012

Arvonta :)

Josko minäkin sitten liittyisin näihin arvonnan pystyttäjiin:) Lukukerrat alkavat pikkuhiljaa lähestyä pyöreitä ja vaikka nyt ollaankin tuosta 10000 rajasta vielä kaukana niin lujassa uskossa toivon sen kohoavan sinne saakka.

Arvonnan säännöt olen napannut muista blogeista eli

1. arvan saat kun kommentoit jotain eli lisäät yhden silmukan tähän postaukseen
2. arvan saat kun olet lukijani tai liityt lukijaksi (kerro mitä kautta seuraat, jos et ole lukijapaneelissa)
3. arvan saat kun mainostat/linkität tämän omaan blogiisi, voit käyttää alla olevaa kuvaa

Kerro myös monellako arvalla osallistut :)


Palkintoja on kaksi, eli yllä olevat vyyhdit ovat valmiina paketoitavaksi :) Molemmat ovat viime kesän värileikeissä uineita lankoja. Toinen näistä on pohjalangaltaan valkoinen teeteen kamena, joka on uinut kool aidissa ja toinen on harmaa nalle, joka on liotettu emoväreissä. Kerrothan kommentissasi kumman langan haluaisit. Jos nämä langat eivät ole mieluisia ja haluat osallistua yllärilankaan, niin sekin on mahdollista, kunhan vain kerrot siitä :)

Vuoden ensimmäinen valmistunut on tietenkin sukkapari seiskaveikan raitalangasta, jota kului 167 grammaa, malli ihan perussukkaa ja 3½ knittareilla tikuteltu.



Arvonta alkakoon nyt ja päättyköön kuun loppuun eli 31.1.2012
ja arpaonnea kaikille :)

keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Katsaus menneeseen

Vuosi vaihtui ja nyt on aika ynnätä käsityösaralla tapahtuneita asioita. Ensimmäinen kokonainen vuosi, jolloin tuli kirjattua kaikki valmistunut ylös. Olinkin yllättynyt, että näinkin paljon olen saanut aikaiseksi. Töitä valmistui 64 kappaletta ja lankaa näihin töihin upposi 13033 grammaa. Näistä tekeleistä sukkia 26 paria, käsienlämmittimiä 8 paria, päähän vain 4, huiveja/kaulanlämmittimiä 9 kappaletta, puseroita/takkeja/liivejä 10 ja muita hörhöttimiä sitten nuo muut. Tyytyväinen olen saavutukseeni :)

Haastavin töissäni taisi olla tuo Kuningatar Silvia huivi, lanka oli niin ohutta ja puikkojen olisi pitänyt olla pitsineuleelle tarkoitetut. Sellaisia en omistanut, joten knittareiden pyöröillä sitten väkersin huivin valmiiksi, mutta lopputulos omasta mielestäni hyvä.


Eniten aikaa vaatinut tuotos taas oli palapeitto ja virkkaaminen hirvitti jo aloittaessa. Koskaan en ole virkkaamisesta tykännyt, mutta enpä ollut aikaisemmin villalankaa virkannutkaan. Sehän ei ollutkaan inhottavaa :)


Mitäs uutta sitten tuli opittua???? No, ainakin puikkovirkkausta ja sormivirkkausta kokeilin. Niistä ei ehkä tullut mun juttu, ainakaan vielä....No, se mistä tuli mun juttu, oli värjääminen. Kokeiltuna on siis kool aideilla värjäys ja siihen sitten innostuttiinkin täysillä. Pitää nyt opetella myös muilla tavoilla värjäystä tänä vuonna :)




Molemmilla snykierroksilla sekä kevään että syksyn olen ollut mukana ja kivaa on ollut. Harkinnassa on vielä tämän kevään kierros, aika näyttää olenko mukana. Samoin olin  mukana KyJyssä ja sen myötä tuli sellainen paha tapa, että pitää olla monta työtä puikoilla. Nytkin on jo aloitettuna muutamat sukat, villatakki, säilytyskori ja tänään suunnitelmissa vielä muutakin :)

Paljon varmaan unohtui kertoa, mutta jotain tästäkin varmaan selviää :)

Niin SUURET KIITOKSET teille kaikille lukijoille ja satunnaisille kävijöille, teidän ansiostanne jaksan tätä blogiani pitää elossa. Arvontaakin on luvassa, kunhan saamme tuota kävijämäärää nousemaan hieman ;)