Virtuaaliystäväni

torstai 28. elokuuta 2014

Syksyn alun satoa

Elokuu on tuhrautunut pääasiassa kaikenlaisiin uusiin kokeiluihin, joista ei vielä mitään valmista ole tullut. Parit tossut kuitenkin olen tehnyt ja yhden maton saanut virkattua. Ensimmäisenä esittelyyn pääsee Nivalan tilan hahtuvasta neulotut ja huovutetut tossut. Hahtuvaa näihin kului 97 grammaa ja omaan jalkaan sopivat.




Toiset tossut olenkin poikkeuksellisesti tehnyt virkkaamalla. Virkkaukset eivät ole olleet sitä lempipuuhaa, mutta pikkuhiljaa näyttää tämäkin tulevan repertuaariin mukaan. Nyt vuorossa Kauhavan kangasaitan hahtuva ja kulutusta 86 grammaa. Ensin virkkasin suuren suuret


ja huovutin ne koneessa omaan jalkaan sopiviksi ja koristelin keltaisilla sydämillä neulahuovuttamalla. Ihanat on nämäkin jalkaan nyt kun syksy tulee ja kaipaa lämmikettä vanhoille varpaille.



Matto taasen on lilli-ontelokuteesta, jota kului tähän malliin 1546 grammaa. Aikaisemmin en ole näitä hirmuisesti puninnut, mutta nyt ajattelin sen tehdä. Tätä samaista mattoa olen tehnyt aikaisemminkin, mutta eko-kuteesta, joka on mielestäni mukavampaa virkata kun on pehmoisempaa.






Poistolaarissa on edelleen lankoja jos kiinnostaa.


perjantai 1. elokuuta 2014

Sukkakimara

Niin se vaan on tämä kesä jo pitkällä, enkä ole saanut kirjattua tänne mitään. Tosin ei tässä hirveitä ole tullut tehtyäkään, mutta jotain kuitenkin. Pikkuisen on tullut käytyä työelämässä, mutta onneksi olen saanut myös lomailla, sillä helteet ovat kyllä pehmittäneet lihakset lepotilaan. Kameran piuhatkin löytyi, joten saan kuviakin tänne.

Enimmäkseen olen neulonut sukkia ja saanut kuluttettua jämälankoja.


Seiskaveikasta tehtyjä


koko 37, 78 grammaa


koko 35, 61 grammaa


koko 28, 52 grammaa


 koko 42, 88 grammaa


koko 37, 84 grammaa


koko 37, 75 grammaa


koko 37, 82 grammaa


koko 44, 140 grammaa


koko vauva, 28 grammaa

Nallesta kahdet parit


koko 37, 50 grammaa


koko 38, 61 grammaa


Vuorelman vetoa, itsekoolattuna koko 28, 42 grammaa

Pienen ristipistotyön olen myös saanut pisteltyä. Tästä ajattelin ommella jossain vaiheessa pikkupussukan, kunhan ensin löydän helat ja vuorikankaan joka miellyttää.


Virkkuukoukkukin on heilunut trikookuteessa ja siitä seurauksena rahinpäällinen.