Virtuaaliystäväni

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Nilkkapituutta

Madeline Westonin kirjassa Upeat kirjoneulesukat oli ensimmäisenä palmikkosukkamalli, joka pääsi puikoille. Tosin halusin varresta lyhyemmän version, joten tuloksena syntyi nilkkapituiset villasukat.


Näihin sain seiskaveikkaa kulumaan 92 grammaa kokoon 36-37 3½ puikoilla.

lauantai 28. syyskuuta 2013

Kovempaa lankaa

Välillä olenkin harjoitellut hieman kovemmalla langalla. Kyllä tämäkin taipuu, mutta ei läheskään yhtä hienosti kuin villalanka. Kysessä siis metallilanka. Harjoittelin käsityökeskuksessa elämäni ensimmäistä metallilangasta tehtyä tekelettä. Huh huh, mikä tulikin. Langat vintturalla vähän sinne sun tänne ja pituuserotkin menee miten sattuu:))  Mutta valmiiksi tuli.


Kotona harjoittelin sitten jo toisen ja tämä meni ehkä jo vähän paremmin, tai mistä suunnasta tätä nyt sitten sattuu katsomaan :D 



Taitaa tämä pehmeämpi lanka kuitenkin olla se minun lanka. Se tottelee paremmin minun käskyjäni ja nytkin tuli näin kivan kirjavat perussukat seiskaveikasta. Eikä tarvinnut paljon lankaa komentaa, kun jo oikealle kaarelle muuttui :DD Lankaa näihin 37 kokoisiin sukkiin upposi 97 grammaa 3½ puikoilla.



maanantai 23. syyskuuta 2013

Fiilistelytossut

Sain tehtäväksi neuloa huovutetut tossut. Saaja on valinnut itse värin, josta halusi tossut tehtävän. Ihana väri, josta itse voin oikeastaan vain haaveilla. Meillä kun on noita nelijalkaisia kavereita, niin  lattioilla on aina sen verran hiekkaa tai jotain metsän tuotoksia, että valkoisilla en raaski kävellä. Näillä minä varmaan lämmittelisin jalkojani sohvalla tv:een ääressä. Kauhavan kangasaitan hahtuvasta on nämä neulottu nelosen puikoilla ja huovutettu pesukoneessa. Kulutusta hahtuvalle 98 grammaa.




lauantai 21. syyskuuta 2013

Pitsisukkaa

Suuressa sukkakirjassa on upeita malleja. Niistä yksi pääsi puikoille ja lankana kulki työssä itsevärjätty Schoppel Wollen bambulanka. Kulutusta 51 grammaa 2½ puikoilla kokoon 37. Taisi olla toinen kerta, kun tein tuollaisen kantapään, joka tulee lyhennetyillä kierroksilla ja taisi olla nyt sitten se viimeinen. En tykkää sen ulkonäöstä sen kummemmin kuin tekotavastakaan. Suosin tästä eteenpäin vain noita "normaaleja" kantapäitä. Muutoin nämä on minusta ihan kivat, vaikka tuo värjäys onkin hiukka kirjava. Pitsi tulee kuitenkin esiin mallista, vaikka kuvassa ei ehkä siltä näytäkkään. Nämä ovat kuudennet sukat  heinälatoon.


tiistai 17. syyskuuta 2013

Kutomista ja tikuttelemista

Olen taas ollut työssäoppimassa tuolla paikallisessa käsityökeskuksessa ja mukavaa on taas ollut. Harmillsta, että jaksot ovat niin lyhkäsiä, että kun alkuu pääsee, niin se jo loppuu. Täällä näkyy taas tuotokset joita olen saanut aikaiseksi. Neulahuovuttaminen oli minulle aivan uutta ja tälläinen pallero syntyi superlonipalan päälle. Minun pöllöni on juuri kuoriutunut munastaan.


Neulahuovutettu pöllö


Kutomuksiakin on tullut tehtyä. Nämä jäävät kaikki malleiksi keskukseen. Ripsiliina, pellavaliina ja istuinalusta, jossa on ontelon sisällä vanua.

Ripsiliina

Pellavaliina

Istuinalusta

Puikkojakin on tullut heiluteltua. Neuloin miniontelokuteesta torkkupeiton.

torkkupeitto

Roseekukkiakin yritin opetella :)


maanantai 16. syyskuuta 2013

Mattoa pukkaa

Sukkien neulominen alkaa kyllästyttä, jos niitä päntiönään tekee, joten välillä jotain muuta. Vaihteeksi virkattua ja paksua "lankaa". Tämä matto on tehty kauhavan kangasaitan ekokuteesta. Mallin löysin vanhasta TAITO-lehdestä (4/2012). Kudetta meni noin kolme kiloa ja puikkona toimi addin 10. Helppo malli ja mielestäni tosi kaunis. Kokoa tällä muuten on 140 cm halkaisijaltaan.



Nyt on sukkien vuoro ja malli vielä hakusessa, joten ohjeiden penkominen siis seuraavana vuorossa. 

Hauskaa alkanutta viikkoa kaikille!

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Sadonkorjuu jatkuu

Toisen viikon saldoni heinälatoon kasvaa kahdella sukkaparilla. Nämäkin sukat ovat naisten kokoa 37. Lankana on itse värjätty seiskaveikka ja sain koko kerän käytettyä näihin kahteen sukkapariin. Tosin mustalla piti hieman jatkaa, että sain kokonaiset sukat :) Toiset  ovat ihan perussukat ja toisiin on lisätty novitan lehdestä eräs mallikuvio.


maanantai 9. syyskuuta 2013

Seiskaveikkaa polkan tahdissa

Seuraavana puikoilta putkahti seiskaveikkasukat (taas). Kolmas pari sukkasatoon ja malli löytyy novitan lehdestä kevät 2012, nro 32. Tosin ohjeestä poiketen tein vain lyhyet varret polvareiden sijaan. Grammoja näihin meni 99 grammaa ja lankana siis musta seiskaveikka ja kirjava polkka. Kiva ja helppo malli.


sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Kevättä rinnassa ????

Olen nyt niin innoissani tuosta sukkasadosta, kun nyt viimeinkin sain siihen osallistuttua. Vaikka olisi vaan yhdet esiteltävänä, niin pakko laittaa postaus :DD Tällä kertaa puikoilta putosi keväisiä värejä, aivan kuin oisi pääsiäinen tulossa. Ohjeessa lukee hahtuvasukat, mutta ehkä nämä kuitenkin menevät tossu-kategoriaan. Näihin kulutin kauhavan kangasaitan hahtuvaa 120 grammaa ja koneessa näistä huovuttui kokoa 37 olevat tossut.



perjantai 6. syyskuuta 2013

1. pari sukkasatoon

Minäkin sain ensimmäiset sukkani kärrättäviksi sukkasadon heinälatoon. Päällä kulkee todella helppo pitsimalli. Malli on Novitan lehdestä kesä 2011 malli nro 38. Koko 38, johon kului marttapunaista seiskaveikkaa 94 grammaa.


sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Vielä yksi ristipisto

Vielä oli tämä toinen keskeneräinen varastoissa. Nyt tuntuu mukavalta, kun ei ole ufoja tai ufoutumassa olevia tällä hetkellä. Tosin tilannehan saattaa muuttua hetkessä. Tässähän oli tuo taulu jo valmis ja alimmainen kukka paperipidikkeestä valmiina. Nyt on pistoiltu kuvat valmiiksi ja vain ompelu puuttuu. Senkin tekisin nyt, mutta kone kaipaa huoltoa, enkä halua sotkea valkoista kangasta, joten se jääköön nyt myöhemmäksi.



Nyt onkin sitten aika vaihtaa neula puikkoihin. Hieman myöhästyin tuosta sukkasadon startista, mutta vielä ehdin kuitenkin aloittaa saman päivän aikana satoni kasvattamisen. Toivottavasti saan runsaan sadon kärrättyä tuonne heinälatoon:)

Tämän päivän aikana ehtii kuulemma vielä ilmoittautua, joten käykäähän tutustumassa tuolla oikeassa yläreunassa olevaan bloginappiin, jossa lukee sukkasato 2013 ja hypätkää kyytiin:D