Virtuaaliystäväni

maanantai 27. toukokuuta 2013

Ei sitten neulota, niih

Neulominenhan se on ollut aina se mun juttu, ei virkkaaminen tai mikään askartelu. Nyt kuitenkin on pikkuhiljaa kuvioihin tullut myös kaikkea muutakin kuin neulomista. Virkkaaminen alkaa pikkuhiljaa saada suosiota meikäläisen sormissa ja nyt onkin taas valmistunut jotain koukulta. Ensimmäisenä pitää näyttää ihanan PUNAISTA virkattua. Nimittäin pikkukoreja miniontelokuteesta kuutosen koukulla väännettynä. Kudetta näihin kolmeen herkkuun upposi reilun kilon verran.


Seuraavana valmistuneena esittäytyy patalappu. Nimeä en tälle mallille tiedä, itse yritin tehdä live versiosta ja aika hyvin taisin onnistua. Värit ei tässä lappusessa ole oikein hyvät,  mutta tämä onkin harjoituskappale. Lanka on seiskaveikkaa ja jotain vanhaa pirtalankaa. Näitä täytynee tehdä lisää, mutta paremman värisiä.



Kävinhän minä taas tuossa paikallisessa käsityökeskuksessakin kutomassa noita mummun vanhoja pellavia. Malli on tälläkin kertaa tuo munkinvyö ja siitä pitikin sitten tehdä piiiiiitkä liina keittön pöydälle. Itse tykkään tästä mallista aivan mahdottomasti. Pituutta liinalla on melkein kaksi mertriä.




Siis virkkaaminsta ja kutomista tällä kertaa eikä neulomista ja buumi sen kuin jatkuu siis virkkausbuumi:)

tiistai 14. toukokuuta 2013

Kesävoi

Minulla, niinkuin varmaan monella muullakin, on paljon neulekirjoja. Kaikista ei ole ehtinyt valmistaa juuri mitään. Tästä kirjasta olenkin nyt tehnyt jo useamman ohjeen ja sieltä on tämänkin sukkaparin ohje napattu. Kesävoi-nimiset sukat tein jostain tuntemattomasta ohuesta langasta 2½ puikoilla. Kulutusta tuli 57 grammaa kokoon 36-37. Ihanan helppo malli, joka kuitenkin näyttää kivan pitsiseltä. Kuvaaminen ei taaskaan ole noita vahvimpia taitolajeja. Tästä kuvasta näkyy mallikuvio paremmin


kuin tästä, jossa väri on oikea :)


Huomasin, että tästä kirjastahan löytyy yksi huivimallikin. Pitäisiköhän tehdä tuo seuraavaksi vai jatkaisiko sukkalinjalla. Hmm, täytyypä miettiä

lauantai 11. toukokuuta 2013

Mikä laatikosta paljastuu ??

Jo lapsena tykkäsin käsitöistä. Halusin ommella ja neuloa ja ihme kyllä joskus jopa virkata. Muistan pikkutyttönä halunneeni tämän laatikon sisällön itselleni. Sain sitä lapsena käyttää ja kaikki nämä vuodet se on ollut äidilläni tallessa välillä käytössä ja välillä vaan poissa silmistä.



Aina vaan se herättelee muistoja lapsuudesta, kun tämän laatikon näkee. Mutta siis mitähän tuolla on sisällä? Moni varmaan jo arvaakin, että Singerhän se siellä....


ja koko komeudessaa pöydällä



Eihän tämä nyt niitä kaikkein kauneimmin koristeltuja, eikä parhaiten säilyneitä koneita ole, mutta tässä on kuitenkin jotain erikoista, kuten esim. lisäosat.



Näitä lisäosia en ole muilla nähnyt ja näillä saa noita erilaisia ompeleita tehtyä. Nämä kiekot laitetaan tuohon mustaan mötikkään, joka pilkistää tuolta vasemmalta. Mötikkä taasen on yksi paininjaloista.



Onhan tässä yksi tällainen outo paininjalkakin, jota en tunnista. Joku voisi minua valaista tämän suhteen.



Nyt sitten vihdoin ja viimein olen saanut huollatettua tämän koneen (tai oikeastaan jo syksyllä) ja arvatkaapas mitä, se jopa TOIMII!!!

Ompelukoneesta aasinsiltana sitten ompelutöihin. Meillä on koulussa sellainen suurkuvatulostin, jolla voi tulostaa kankaita vaikka omista valokuvista. Lahjuksia olenkin sitten tehnyt parille ihmiselle tyynyjen ja taulujen muodossa. Kuvat on tehty omistajien omista valokuvista. Itsellenikin olen saanut tehtyä jotain.






Ylimmäisenä äidilleni matkannut ja keskimmäisenä tyttärelleni, tosin kuva on aika pimeä.
Alimmainen kuva taas on hieman ylivalottunut ja muutoinkin vaikea kuvattava. Tyyny on nimittäin harmaa. Kuvaa kun oikein tarkkaan katsoo, niin sieltä löytyy kaksi koiraa, äiti ja tytär.

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

22 lehteä

Pitkästä aikaa taas huivi.......:D Lankalaatu pysyi samana eli vironvillaa, mutta malli vaihtui pitsisempään. Tässä mallissa on kaksi vaihtoehtoa päättelyssä joko neulomalla tai virkkaamalla. Olen aiemmin tehnyt neulomalla, mutta nyt valikoitui virkkauspäättely. Itse pidän tästä enemmän, on jotenkin pitsisemmän oloinen.



Sukkia tietenkin on tullut myös tehtyä ja tällä kertaa lankana ei ollut ensin jämälanka, vaan ihan täydestä vyyhdistä aloitin. Zeldalla on aina niin kauniita lankoja, että niitä ei ole oikein raaskinut edes neuloa, vaan ihan silitellä vyyhdillä. Nyt sitten kuitenkin  innostuin sukkaralliin pulmuset  nimisellä vyyhdillä, josta riitti kaksiin sukkiin. Toisissa sukissa on hieman myös joulusuklaata raidoittamassa.




Isäntä sai kauan odottamansa pipon, tosin tästä ei ole iloa ennen uusia pakkasia :DD



Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisempänä minua niin kovasti ilostuttanut paketti saapui eilen.
Voitin nimittäin etevien emäntien blogissa arvontapalkinnon, joka sisälsi kaikkea kivaa. Kiitos vielä kerran!