Virtuaaliystäväni

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Palkintohuivit

Sain kuin sainkin ennen arvontaa valmiiksi kaikki huivit, joita ajattelin arvonnan palkinnoksi tarjota.  Viimeisimmän huivin irrottelin tänä aamuna pingotuksesta.  Tähän huiviin ei sitten kuitenkaan tullut monen erivärisen kerän loppuja vaan sain kolmesta samanlaisesta ihan kelvollisen lopputuloksen. Kulutus tähän revontuleen oli 134 grammaa.







Eilen siis täyttyi tuo 30000 kävijän raja, joten arvonta on päättynyt ja nyt onkin sitten voittajan arpominen edessä. Osallistumissääntöjä ei kaikki osanneet lukea, joten muutama arpa jäi joillakin saamatta, mutta kaikenkaikkiaan tähän arvontaan osallistui yli 30 arpaa ja niitä sitten kupissa pyörittelin. Yhden arpalipun sieltä kahmaisin ja TA-DAA.......................siinä lukee....................................Sude..........................Onnea!



Kaikkiaan neljästä erivärisestä huivista saakin voittaja sitten valita itseään eniten miellyttävän. Tai jos Sude mieluummin ottaa noita tiskirättejä, niin on sekin sallittu vaihtoehto :DD

Laitahan tulemaan yhteystietojasi tuohon sähköpostiosoitteeseen, joka löytyy tuolta vasemmasta reunasta blogilistan yläpuolelta.

Myöskin Henna73 on saamassa jotain ylläriä bongatessaan tuon pyöreän luvun, joten hänenkin yhteystietojansa odottelen samaan osoitteeseen.

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Opettelua ja muistutusta arvonnasta

Olen jo kauan haaveillut neulekoneesta, joko omasta tai edes jos sais kokeilla jonkun toisen omaa. Nyt meille sitten koitti koulussa sellainen jakso, jossa oli mahdollisuus opiskella neulekoneen perusteet ja tehdä jotain pientä. Mielenkiintoinen laite, täytyy tunnustaa, mutta kyllä käsin neulominen on hauskempaa. Jotain pientä sain kuitenkin aikaiseksi, eli pipon. Tämä on tehty woolista, ja sitä upposi 86 grammaa. Kuvion olen itse rei'ittänyt, vaikkakaan ei taida olla oma keksimä kuvio. Muistelisin jossain nähneeni samannäköisen....



Jämälankojen tuhoaminen jatkuu edelleen huivien merkeissä, tässä taas yksi pääteltynä.



Ja tässä pingotuksessa, hups olipas huono kuva




Puikoillakin on vielä tuloillaan ainakin yksi sinisävyinen:)

Näistä jämähuiveistahan voisikin antaa arvontaan yhden valittavaksi, vai kelpaisko????

Muistutan siis myös tuosta arvonnasta, joka vielä jonkun aikaa käynnissä........

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Jämistelyä

Jotenkin olen nyt jämähtänyt noihin langanloppuihin tekemään sukkia ja huiveja jämäkeristä. Nämä on Zeldalta ostetuista langoista. Aloittelin varpaista ja ajattelin neuloa niin pitkään punaisella kuin lankaa riittää ja lisätä sitten jotain muuta väriä mukaan. No varret jo alkoi ennen langan loppumista, joten raidoitus oli paikallaan. Kokoa 37 ja painoa 72 grammaa.


Ja nämä taas ovat Puffalan langanjämistä. Koko 37 ja painoa 42 grammaa.



Monesti olen miettinyt kyllä tuota käsitettä langanjämä. Mikä lanka on langanjämä, onko sillä jokin pituusmäärite?? Olen itse jotenkin aina ajatellut että langanjämä on sellaista lankaa, josta on jo jotain tehty ja kerästä on jäänyt jäljelle jämät. Mutta sitten kun noita punaisia sukkia tein, niin ajattelin että mitenkähän yhden kerän langanjämistä voi tehdä melkein kokonaiset sukat. Onko nämä kaikki langanjämiä?



Vai onko tässä vain hieman vajaita?


vai kerän loppuja


vai jämiä



vai voisko näitä jo sanoa jätelangoiksi ja täytelangoiksi???



Kertokaahan mulle mitä mieltä te olette jämälangoista?


Arvonta täällä

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Pellavaista

Meillä on pyörinyt jo pitemmän aikaa kangaspuiden matkassa vanhoja pellavalankoja. Mistä lie mummun varastoista ilmoille putkahtanutta. Ollessani paikallisessa käsityökeskuksessa suorittamassa työssäoppimisjaksoani laitoimme siellä puihin kauniin malliseen liinaan loimen. Vihdoinkin minulla oli aikaa käydä kutomassa noista pellavista muutama liina. Olikohan tämän mallin nimi jokin munkinvyö vai mikä lie. Itse tykästyin kovin tähän malliin ja tarkoitus olisi käydä vielä kutomassa nuo yksiväriset pellavat pois.









Arvonta on käynnissä tuossa edellisessä postauksessa, joten jos et vielä ole siellä käynyt, niin kannattaa mennä................tai sitten ei :)

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Huhtikuun alun silmukat

Johan tämä alkaa taas sujua, siis tekeminen :) Nyt on ilmeisesti kevään saamattomuudesta päästy yli (toivottavasti ei ole toiveajattelua) ja neulominen alkaa taas olla kohdillaan. Nämä tuotokset ovat enimmäkseen jämälangoista tehtyjä, kuten tämä revontulikin. Tässä on käytetty neljän eri vironvillakerän loppuja . Revontuli on aina niin  ihana ja helppo neulottava ja lopputuloksesta saa melkein poikkeuksetta kauniin.


Revontulen päälle on sitten huitaistu kangaspuilla kudottu parimetrinen kaulaliina. Aina välillä tulee käytyä paikallisessa käsityökeskuksessa puuhastelemassa, vaikka itsellänikin on kangaspuut. Omissa puissa lymyilee edelleenkin mattoloimi, joka ei tunnu edistyvän nyt suuntaan eikä toiseen. Enkä oikein välitä omiin puihin laittaakaan näitä liinaloimia, joita ei tule tehtyä kovin montaa. Lointa kun ei viitsi ihan pienelle työlle hommata, käy sitten mieluummin keskuksessa kutomassa hyvässä seurassa.


Tässä liinassa on käytetty kuteena teeteen cacaolankaa kutakuinkin 75 grammaa ja loimilankana ilmeisesti elegant. Yhteensä painoa on 96 grammaa, joten tämä on ihanan kevyt, mutta kuitenkin tosi lämmin. Ensi talvelle on nyt jotain ihanaa odottamassa:)



Jämälankojen tuhoaminen on jatkunut sitten sukkien merkeissä. Molemmissa sukissa on käytetty sukkapuffalankoja. Heijastuksia-sukista jäi jäljelle näitä värejä.


Täälä taas on huivin jämät ja hieman eräistä toisista sukista jäänyttä lankaa. Vielä on ainakin yhdet tulossa näistä samoista langoista......


Huomasin tuossa että kävijälaskuri lähestyy uhkaavasti taas pyöreitä lukuja, joten olisiko aika taas pienelle arvonnalle. Tällä kertaa olenkin ilkeä ja annan osallistumismahdollisuuden ainoastaan niille lukijoille, jotka löytyvät tuolta yläosan lukijapaneelista. Lukijaksi toki voi liittyä arvonnan aikanakin. Siispä....

Yksi arpa tulee olemalla lukija + kommentoimalla tähän postaukseen
Kaksi arpaa saat jos edellisten lisäksi blogistasi reunalta löytyy pysyvällä ja näkyvällä linkityksellä (tuohon tyyliin kuin minulla tuossa vasemmassa reunassa) oleva mainos tästä arvonnasta. Voit käyttää tuota alimmaisena olevaa kuvaa

 Ilmoita kommentissasi monellako  arvalla olet mukana. Mahdollisuus siis KAHTEEN arpaan.

Lisäksi sinulla on mahdollisuus saada jotain pientä ylimääräistä, jos bongaat tasaluvun 30000

Arvonta päättyy kunhan tuo pyöreä luku on ylitetty



Hyvää arpaonnea kaikille!

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Maaliskuun viimeiset silmukat

Edelleen hitaasti, mutta varmasti:)

Sukkia sain tehtyä vielä kahdet parit viime kuun puolella, en vaan ole ssanut niitä tänne kirjattua. Neulekirja Tähkäpää ja muut lempineuleet on ollut hyllyssä jo pitemmän tovin, mutta vasta nyt sain tehtyä sieltä jotain. Joskus sukka voi olla tosi hassun näköinen ilman jalkaa, mutta jalassa istuu hyvin, Nämä parit ovat molemmat sellaisia.



Wallander sukat on neulottu BC Garnin Semillasta, jota kului 70 grammaa kokoon 37. Lanka oli uusi tuttavuus ja tuntui mukavalta neuloessa ja jalassa.



Sinivihreät Bones sukat taasen ovat Novitan tico ticosta, jota näihin upposi 60 grammaa kokoon 37. Nämä sukat varsinkin ovat typerän näköiset ilman jalkoja varsinkin kun näitä ei ole höyrytelty mitenkään.



Alimmainen kuva taasen esittää revontulihuivia, minisellaista. Ajattelin tekaista tyttären tuomasta mohairlangasta niin suuren revontulen kuin siitä saa ja kivasti passasi kierrokset langan pituuteen. Lankaa oli sata grammaa ja huiviin siitä kului 98 grammaa, joten sehän oli kuin laskettu siihen. Eikä kaaviostakaan tainnut jäädä kuin viimeinen reikärivi tekemättä. Tämä on ihan miun värinen :D