Virtuaaliystäväni

tiistai 26. helmikuuta 2013

Lankoja maailmalle

Nyt on kertynyt lankoja joka nurkkaan niin, että on pakko vähän luopua jostain, siispä laittelin tuonne myyntilaariin maailmalle joutavia lankoja, käykäähän tutkailemassa onko siellä mitään mielenkiintoista. Osa langoista on marinoitunut hyvin ja osa tuoreempaa tuotantoa. Koostumuksia laittelen paikoilleen pikkuhiljaa, nämä kuvat siis pikaisesti vain koottu tuonne sivulle.
Yhteyttä voi ottaa sähköpostin kautta (osoite tuolla vasemmassa reunassa).

muoks. lankoja lisätty 27.2 myyntilaariin

perjantai 22. helmikuuta 2013

Huivi pitkästä aikaa

Huiveja on tehnyt mieli neuloa jo pitemmän aikaa, mutta kaikki muu on nyt mennyt edelle. Uusimmasta novitasta bongasin kuitenkin yhden kolmiohuivin ja sitä ajattelin sitten tikutella:) Malli oli yksinkertainen ja helposti opittava. Aikaa kuitenkin meni hieman, sillä vain iltaisin oli aikaa neuloskella. Tästä tuli ihan kiva, vaikkaonkin sukkalangasta tehty:D Lanka on siis Puffalan sukkapuffaa, kahta eri värisävyä. Kuvio tosin näkyisi paremmin, jos lanka olisi yksiväristä.



Toisena valmistuneena on sitten lyhyet nilkkamalliset perussukat kokoa 37. Tässä on jokin Schoppelwollen admiral (muistaakseni) itse koolattu lanka.

tiistai 19. helmikuuta 2013

Mattoa pukkaa

Pari mattoa olen saanut valmiiksi asti jo jokin aika sitten, mutta ylös kirjaaminen on vaan jäänyt. On ollut niin paljon kaikkea muutakin toimintaan. Äidin vauvat ovat jo kasvaneet niin isoiksi, että kulkevat pitkän matkan takana työssäoppimassa ja heitä on sitten saanut kuljetella pitkin ja poikin maakuntia. Nyt kuitenkin otin itseäni niskasta kiinni ja ajattelin tallentaa tänne nuo matot ennen kuin taas jotain muuta valmistuu.


Näiden mattojen mallit on otettu vuoden vanhasta loimien lomassa lehdestä ja tämä ensimmäinen on nimeltaan mansikka. Ei kylläkään punaisia mansikoita vaan ruskeita. Pitkän matkaa tein vain tätä mallikertaa ilman raitoja, mutta lähempää katsottuna tässä niitä kyllä on.


Ja kun vielä lähempää ja alempaa katsoo, niin tästä matosta löytyy myös muotoa, joka näkyy silmille ja tuntuu jaloille :DD


Toinenkin matto on samaisesta sidonnasta nimeltään silmu. Tästä tulikin pikkumatto ja värit ovat aika hempeät, mutta ihan kivat



Kuvio näkyy paremmin tässä....


Valmiina on myös neulejuttuja, mutta niistä hiukan myöhemmin, kunhan kuivuu pingotuksesta...

torstai 7. helmikuuta 2013

Pannulle alusia

Eihän tässä paljon näytettävää olekkaan syntynyt, vain muutama pannualunen. Sain päähäni tuhota kaikki huopaset-langat näihin alusiin. Tein vain suuria isoäidinneliöitä suurella koukulla ja koneeseen huopumaan. Patalappuina näitä ei kannata käyttää, sillä noissa pikkuruisissa rei'issä palaa sormet.


Käsityörintamalla on nyt kyllä jonkin sortin saamattomuus iskenyt, sillä mikään ei oikein nyt nappaa. Vai oiskohan se yleisesti kevätväsymystä tiedä häntä, kyllä se vielä selätetään:)

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Arvonta suoritettu, voittajaa odotellaan:)

Pikainen postaus pikaisen arvonnan päätteeksi. Arpalappuja sain kirjoitella yli neljäkymmentä näiden arpojen joukosta nousi yksi esiin. Kukaan ei tällä kertaa ilmoittanut bongaavansa haettua lukua, joten siitä ei nyt heru lahjaa kellekkään. Voittajan toiveen mukaan lähtee sitten ylläripakettia matkaan, kunhan saan osoitetietoja:) Voittaja nimittäin kommentoi näin:  

"Kahdella arvalla mukaan. Lankaahan ei ole koskaan liikaa ja yllärilangat innostaa aina..." 

Onneksi olkoon Mammutti, laitahan yhteystietojasi tuonne oikeassa yläreunassa näkyvään osoitteeseen. Odottelen viikon verran ja jos ei voittaja ilmoittaudu niin arvon uudelleen.

lauantai 2. helmikuuta 2013

Tammikuun loput

Sain kuin sainkin jotain valmista tammikuulla vaikka kirjaaminen tänne blogiin tapahtuukin vasta nyt. Ensimmäisenä näytillä on minulle uutta toteutustapaa käyttämällä valmistettu taulu. Minä, joka olen inhonnut virkkaamista, olen nyt saanut jostain pienen kipinän kokeilla tuota virkkuukoukkua vähän sinne sun tänne. Tosin tämä tekniikka ei ole minua varten. Taulun kuviointikaan ei vastaa alkuperäistä, mutta kuteiden riittävyydestä johtuen tämä saa nyt kelvata.




Tämä on siis toteutettu helmivirkkauksella.....poppanakuteesta




Seuraavana kokeiluun päätyi Novitan Huopanen ja virkkuukoukku. Tein yhdestä kerästä niin suuren isoäidinneliön kuin vain sain ja huovutin sen pesukoneessa. Reilusti meni kasaan ja tästä saankin hienon pannunalusen. Näihin päätinkin käyttää kaikki huopaseni tuolta varastosta ja osaan voisin kokeilla tuota neulahuovuttamista ja tehdä jonkin kuvion :D Saa nyt sitten nähdä milloin on aikaa ja vihtiä...




Viimeisimpänä, mutta ei missään  nimessä vähäisimpänä pääsi kuvaan setti, joka on neulottu tunikasta jäljelle jääneistä Catalina alpakkasilkkilangoista. Ihan peruslapaset toisten lapasten alle lämmittämään ja kaulaan pääsee kierteelle neulottu kauluri. Näistä tykkään, ovat aivan ihania iholla.