Virtuaaliystäväni

lauantai 19. tammikuuta 2013

Äidin varastoista


Ihan ensimmäisenä täytyy sanoa, kiitos Bluenun glögiveikkauksen voitosta, nämä patalaput päätyvät kovaan käyttöön :)



Sitten hypätään tuohon otsikossa viittaamaani äitini varastoon... :) Äitini varastoista löytyy aina välillä kaikkea kivaa, kuten patalappujen alla oleva liina. Joskus hän on tämän kirjonut, mutta on jäänyt reunat ompelematta. Tyttärelleni hän tämän tarjosi ja minä lupasin ommella reunat. Valmiina lähtöön on liina nyt, vaikka omallekin pöydälle sen voisin jättää, on se niin herkän kaunis.


 Kutsutaankohan tuollaista kirjontaa jollain omalla nimellä vai onko sen vaan kirjontaa??? Tässä lähempää otettua kuvaa


Olenhan minä jotain itsekkin kirjaillut, nimittäin pandatyynyn. Itse kuva on ollut jo jonkin aikaa valmis, mutta taustakangas on ollut ompelematta ja nyt kun tuon ompelukoneen esille kaivoin, niin ompelimpa samalla sitten tämänkin valmiiksi.



Hei,  ja muistakaa käydä osallistumassa arvontaakin, vielä on aikaa:)

torstai 17. tammikuuta 2013

Palmikoita

Vihdoinkin on jotain valmista putoillut puikoilta:) Olen sanonut, että palmikoita on ihana tehdä ja tässä niitä todellakin on paljon. Lankana on pehmoinen Catalina babyalpakka-silkkilanka, unelmanpehmeää höttöä, jota oli myös ihana neuloa. Mallikuviosta on otettu kuva salamalla, joten väri ei ole oikein...



Tässä kuvassa värit ovat todella lähellä oikeaa ja itse puseronkin siinä jo näkyy. Pitkän pitkä pyllyn peittävä malli ja tykkään todella paljon. Malli on jostain vanhasta modasta pitempi versio. Puikkoina tässä on käytetty 4½ ja 3 kokoja. Langankulutukseen saan kirjata 435 grammaa. Tästä se tämän vuoden langankulutussaldo avataan.




Nyt on sitten myös aika järjestää arvontaa... Kohta puoliin tulee mittariin 25000 ja joka tuon luvun bongaa, tulee saamaan jotain ylläriä. Arvontaan kuitenkin kuuluu, että muillakin on mahdollisuus voittaa jotain, siispä arpoja on mahdollisuus saada kolme kappaletta. Mainitse kommentissasi monellako arvalla olet mukana, niin on helpompi kirjoitella arpoja :)

1. Yhden arvan saat kommentoimalla tätä postausta kertomalla esim. mikä olisi kiva arpavoitto (huivi, sukat, lankaa, karkkia???)
2. Toisen arvan saat olemalla lukija tuolla lukijapaneelissa ylhäällä (voit toki liittyä nytkin) 
3. Kolmannen arvan saat mainostamalla tätä arvontaa omassa blogissasi, voit käyttää alla olevaa kuvaa.


Niin ja arvonta päättyy, kunhan tuo maaginen luku ylittyy...


tiistai 8. tammikuuta 2013

Harjoituskappaleita

Nyt on vaihteeksi kaivettu kangaspuut esiin ja lämmitelty vanhoja taitoja. Moneen vuoteen en olekkaan kangaspuihin koskenut, mutta työssäoppimispaikan innoittamana ajattelin kokeilla ensin mattojen kutomista kotonakin. Harmillista kyllä meidän toinen sessuli tuntuu inhoavan/pelkäävän puiden kolinaa, mutta josko tottuisi kun hissukseen opettaa. Ensimmäisiä mattoja on nyt saatu puista pois ja hauskaa oli. Kudontajälki ei niinkään hienoa tässä ensimmäisessä raitamatossa, mutta menettelee omalla lattialla.


Toinen pikkumatto oli helpompi ja sain reunoistakin aika siistit...


Innostuinpa sitten kokeilemaan myös tuota erilaisten mallien käyttöä. Ensin piti tietenkin laittaa lisää polkusia ja uusia sitomiset. Homma, jota en koskaan aikaisemmin olekkaan tehnyt, enkä nytkään ilman virheitä onnistunut ensimmäisellä kerralla:)) Tässä niisinnässä onkin useamman maton malli ja nyt on kokeilussa ensimmäinen. Tulee aika hauskaa, vaikka itse sanonkin....


Noh, jatketaan harjotuksia ja katsotaan tuleeko tästä millainen.