Virtuaaliystäväni

keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Puutarhassa ei kuki mutta sisällä kyllä:)

Puutarhakierroksen jälkeen totesin, ettei pihapiirissä ole vielä vähään aikaan kukkia tiedossa paria poikkeusta lukuunottamatta. Päätin sitten aloittaa bambulankojen tuhoamisprojektin tekemällä tiskikukkia Tintin ohjeella ja monta monituista kukkaa valmistuikin:) Kiitos Tintti ohjeesta.


Näillä kukilla pärjää jonkun aikaa, ennen kuin pihalla alkaa kunnolla kukkia.

Vielä hetki aikaa osallistua arvontaan, oliskohan näistä kukista arvontapalkinnoiksi???

lauantai 26. toukokuuta 2012

Aina vaan sukkia


Hahtuvatossuja tulee aloitettua aina vaan uudet, kun edelliset saadaan päätökseen. Nyt sitten näiden töppösten jälkeen on hahtuvakiekot laitettu piiloon ja tehdään jotain muuta, vaikka vaan toisenlaisia jalanlämmittimiä. Olen rakastunut noihin Sock club kirjan malleihin. Sieltä löytyi tämä reims malli, johon käytin Zeldan värjäämää sukkalankaa nimeltään Punamuori, kulutus 94 grammaa. Luonnossa todella upea punainen väri ja toisin kuin kuvassa värivaihtuvuus on tasaisempi. Nämä Zeldan langat on kyllä niin upeita, että minäkin yleensä vaan ihailen vyyhtejä, mutta en raaski niistä mitään tehdä.


Myyntilaariin pukkasin muutaman lankakerän ja arvonta  jatkuu vielä muutaman päivän

perjantai 25. toukokuuta 2012

Jännityksen huipennus

Vihdoinkin kuukausia kestänyt jännitys on päättynyt. Postilaatikkoon oli tänään ilmestynyt paljastuspaketti tämän kevään sny kierrokselta. Monta hienoa pakettia sain ja tämäkin niihin kuuluu:) Paketista paljastui Novitan tuttua Woolia pari kerää, kaunis pikkunaulakko ja pikkupussukka, jolle löytynee käyttöä.


Kortissa paljastui lähettäjäkin, joka oli Mummi50.
Kiitos tästä keväästä!

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Viikon väkerrykset

Tällä kertaa lanka on taipunut sukkien ja lapasten muotoon, vaikka kesä tulee niin villaa täytyy neuloa:)

Kahdet sukat olen saanut puikoilta pudotettua. Toiset sukat ovat malliltaan tutut, jo kerran aikaisemmin tehty eli novitan 2010 syksy n:o 64. Seiskaveikkaa kului näihin sukkiin 108 grammaa ja kokoa sukille tuli 37.


Toisten valmistuneiden sukkien ohje löytyy ihanasta kirjasta, Sock club, join the knitting adventure. Löysin tämän kirjan paikallisesta kirjastosta ja omalla hankintalistalla se on myöskin. Mallina näissä I love gansey ja lankana Pirkanmaan kotityön kirjopirkka, jota kului vaivaiset 65 grammaa. Lankavalinta näissä sukissa meni täysin metsään. Olen jo aikaisemminkin miettinyt kirjavan langan ja pitsi/kuvioneuleen yhteensopivuutta ja tullut siihen tulokseen, ettei ne passaa ollenkaa yhteen. Näissä sukissa se korostuu todella hyvin. Kuviota ei erota muutoin kuin läheltä katsottaessa. Edessä ja takana kulkee sydämiä rivissä ja sivuilla kauniit palmikkojonot.


Yhdet lapaset olen myös saanut aikaiseksi. Malli löytyi Pirkanmaan kotityön lapaset ohjekirjasta, jonka sain snyltäni, kiitos vielä kerran :) Lankaa näihin kului 42 grammaa ja kuten kuvasta näkyy, taas kerran palmikoita:DD Tykkäänköhän???:)


Arvonta on edelleen käynnissä käykäähän kurkkimassa, jos ette vielä ole siellä käyneet.

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Huivihulluttelua

Viikko on vierähtänyt huivitellessa. Mistähän taas iski tämä huivien teko innostus....
Tämä punainen huivi on kyllä aloitettu jo pari kuukautta sitten ja odottanut omaa aikaansa valmistua. Novitan bambu sai uuden muodon novitan kesä 2010 lehden ohjeella 59. Mallia oli hauska tehdä, sillä kuvio oli mutkikas, mutta kuitenkin sen verran helppo, ettei tarvinnut koko aikaa mallikaaviota tuijottaa. Ohjeesta poiketen jätin reunapitsin pois, sillä reunat eivät kiertyneet rullalle ja ovat muutoinkin siistin näköiset :) Grammoja tähän kului 196 ja puikkoina toimi tälläkin kertaa knittareiden pyöröt.
Tuo toinen huivi taas on novitan frillasta (kamala kuva, luonnossa paljon kauniimpi). Itse en oikein ole röyhelötyyppi ja tarkoituksena ei ollut koskaan näitä huiveja edes tehdä, mutta ihan kokeilun halusta sitten päätin yhden kokeilla. Koko 100 gramman kerä tähän meni ja toista tulen tuskin koskaan tekemään.


Tässä kuva bambuhuivin kuviosta


Jo pitkään to do-listalla ollut 22 leaves shawlette-huivi valmistui King Colen merino blendistä, jota kului 82 grammaa. Tämän ohjeen voi varmaan ostaa jostain räveltämöstä, itse kuitenkin sain ohjeen lahjaksi, kiitos ystävälleni :) Tässä kuvassa huivi on vielä pingotuksessa, mutta nyt jo käyttövalmiina ja tykkään kyllä aivan mahdottomasti. Malli on oikeastaan aika helppo, mutta tarkasti on kaaviota seurattava.


Arvontaan voi vieläkin osallistua tästä ja pikkuhiljaa alkaa hahmottua myös tuo palkintokin. Sehän voisi olla vaikka jokin huivi tai lankapalkinto :)

lauantai 5. toukokuuta 2012

Sadepäivä meillä:(

Tänään on kyllä kylmä ilma, vettä tulee ja tuulee mahdottomasti. Jotain valmista on saatu aikaiseksi ja tänään pitäydyn sisätiloissa ja päivittelen tuotokseni.

Edellisen postauksen vauvasetti sai jatkoa tällä pienellä peitolla. Kuvioksi otin tuon samaisen vohvelin ja reunoihin virkkasin pienen pitsin. Novitan wool on tässä lankana ja sitä kului 131 grammaa.


Toinen valmistunut on taas näitä tuttuja huovutettuja sukkia/tossuja. Nuorimmaiselle piti tehdä omat, kun  niitä oli vailla. Nämä on tehty nivalantilan hahtuvasta, jota kului 111 grammaa. Ihan ei raidoitus tainnut osua kohdilleen, mutta ei tuntunut tytärtä haittaavan.



Kiitokseni teille kaikille kävijöille. Blogissani pyörähtää kohta 15000 täyteen ja sen kunniaksi järjestän arvonnan. Palkinnosta ei vielä täyttä varmuutta, se voi olla jotain itsetehtyä tai lankaa tai sitten ihan jotain muuta. Kehittelen jotain ja toiveita voi esittää. Samat tutut säännöt, joita  täällä blogistaniassa on ollut eli
1 arpa kun kommentoit
1 arpa kun ole/liityt lukijapaneelissa/lukijapaneeliin
1 arpa kun mainostat omassa blogissasi. Voit käyttää alla olevaa kuvaa
Voit siis saada yhteensä kolme arpaa ja muista mainita monellako arvalla osallistut:)
Arvonta alkaa nyt ja kestää toukokuun loppuun eli 31.5 saakka. Muistathan myös tarkistaa arvonnan tulokset itse, sillä odotan voittajan/voittajien yhteydenottoa viikon, jonka jälkeen arvotaan uudelleen, jos voittaja ei ilmoittaudu.