Virtuaaliystäväni

lauantai 31. maaliskuuta 2012

Minulla on oma

Olen usein ihastellut toisten blogeissa wingspan- huivia ja päätin vihdoin tehdä oman. Langaksi valikoitui dropsin delight, joka minulle osoittautui ällölangaksi. Monet sitä kehuu, mutta itse en tykännyt. Lopputulos kuitenkin on ihana, joten kannatti sinnitellä loppuun saakka. Oma versioni on hieman pienempi kuin ohjeessa, sillä en halunnut huivista suuren suurta ja tästä tulikin juuri sopivan kokoinen . Helppo ohje toteutettavaksi vaikka telkkaria katsoessa. Lankaa tähän ei mennyt kuin 78 grammaa. Huivin olisi kyllä voinut pingottaa hieman enemmän kaarelle, jolloin nuo siivet olisivat olleet leveämmät. Mutta hyvä on näinkin, tykkään :D



Ulkosalla olikin mukavaa leikkiä kameralla auringonpaisteessa. Pakkasta on juuri ja juuri, mutta aurinko lämmittää terassilla mukavasti. Kohta voisikin jo siirtyä ulkopuolelle neulomaan :)

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Päähän ja vähän varpaisiin



Täällä on väännetty lankaa mutkalle pääasioissa. Ensimmäiset tekemäni sytomyssyt on neulottu tällä ohjeella, yhdessä tosin erilainen lopetus. Lankaa (luxus cotton ja cottenella) kulutin näihin yhteensä 120 grammaa. Nämä pitäisi vielä lähetellä eteenpäin. Paremman pään puuttuessa, nämä tuli kuvattua ilmapallon päällä.


Paksumpia pipoja on tullut myös tehtyä. Aikaisemmin tekemäni tempopipo on ollut tyttärelleni mieluinen ja hän halusi uuden samanlaisen valkoisesta langasta. Mallihan löytyy novitan talvi 2010 lehdestä numerolla 83. Tähän kului tempoa melkein koko kerä eli 92 grammaa. Pinkki pipo taasen on tehty Ullaneuleen ohjeella. Lankana käytin synttärilahjaksi saamaani cascade 220 ja olipahan ihanaa lankaa. Nyt ymmärrän miksi monessa blogissa tätä ylistetään :) Lankaa kului 50 grammaa, joten vielä riittää ainakin kämmekkäisiin.



Pisteenä iin päälle on sitten tehty tämän kevään snypaketista löytyneestä nallesta itselle sukat, ja väri on kyllä niin mua :D Langankulutus 58 grammaa. Kiitos sny!

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Ruuhka purettu, huh :)

Pitkään aikaan ei mitään valmista oikein ole tullut, vaikka kovasti on koitettu tikuttaa kaikenlaista. Niinhän siinä sitten kävi, että kaikki valmistuu yhtä aikaa. Pingotusalustalle on ruuhkaa ja päättelytyötä yllin kyllin. Alkukuusta valmistui pikkuruiset sukat ja loppukuusta isännän huovutetut sukat. Hieman kokoeroa näyttää olevan :) Pienet ovat kokoa 26 ja suuret 46.


Seiskaveikkasukat kulutus 46 grammaa
ja
hahtuvasta tehdyt sukat 170 grammaa

Eilen illalla sain pingotuksesta pois revontulihuivin, jonka tänä aamuna sitten päättelin. Tähän tikuttelin kaikenlaisia vironvillan jämän loppuja ja kulutusta kertyi 165 grammaa. Kuvaus ei oikein tahtonut onnistua millään, mutta ehkä tästä näkyy värit lähinnä totuutta. Hangella kuvattu, joten tuntuu kuin reunoja ei oisikaan.


Pinaattitunika oli viime yön pingotuksessa ja aamusella sitten pääteltiin pari langanpäätä. Iso homma siinä ei ollutkaan, sillä tämähän neulotaan ylhäältä alas yhtenä kappaleena. Yllätys oli kyllä melkoinen, sillä vironvillaa tähän tunikaan ei mennyt kuin 178 grammaa, siis vain yksi vyyhti ja lankaa jäi suunnilleen pari metriä. Puikot olivat 3½.



Vielä yksi työ oli pingotusta vailla ja sen jälkeen vielä palojen yhdistäminen. Sekin onnistui tämän päivän aikana ja pusero on käyttöä vaille valmis. Tässä lankana on novitan luxus wind, jota kului 377 grammaa. Ohjeen löysin novitan syksy 2008 lehdestä malli numero 61 ja puikkoina toimi 3½.


Tunnustustakin olen saanut Neule-Kirpulta, kiitos kaunis. Olen kuitenkin tapani mukaan tylsä, enkä jatka eteenpäin, vaikka monelle blogille se kuuluisikin.

Ai niin ja myyntilaarissakin kannattaa vierailla myös, sillä osa langoista on nyt puoleen hintaan:)

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Pakettia pukkaa:)

Tämä viikko on ollut suorastaan rassaavan stressaava ja kiireinen. Siksi onkin ollut aivan ihanaa saada paketteja.
Alkuviikosta sain violettia ja villalankaa-blogin arvonnasta voittamani langat käsiini. Minulle uusi tuttavuus on tämä helmi vuorelman samettilanka, heitelkääpä vinkkejä mitä kaunista siitä voisi tehdä. Mukana seurasi suklaapatukka, joka katosi isännän suuhun, kun sattui olemaan hänen lemppariaan. Kiitos Pirjo, tästä oli iloa tällä viikolla :)


Perjantaina sitten tulla tupsahti paketti snyltä. Tosin tiesin tätä jo odotellakin, sillä minua varoiteltiin e-kortilla tuplapaketin saapumisesta. No siinä se sitten pöydällä odotti töistätulijaa ja hetihän sitä piti availemaan ruveta. Paketista kuoriutui ihanan väristä nallelankaa, suklaata, kalenterikirja ja synttärilahja. Tämän suklaan piilotin isännältä, syön sen itse, mutta yhtä onnekas en ollut tuon kalenterikirjan kanssa. Tyttäreni bongasi sen ja pyysi kauniisti, että saisinko minä tämän. No äitihän tietenkin antaa :)

Tämän postauksen aioin tehdä jo eilen, mutta tietokone oli toista mieltä ja päätti kenkkuilla. Lahjan jaksoin pitää paketissaan yön yli, mutta heti aamulla se pitikin jo aukaista ja mitä ihanaa sieltä tulikaan. Punainen muumipyyhe pyörähti syliini ja tykkään tästä kovasti.


Kiitos sny tämä(kin) paketti oli mieluinen :)

Postissa odottaa vielä yksi paketti noutamista, se onkin sitten omaa tilaamista jujukerhosta. Postiin siis suunnataan tänään :) Jännityksellä odottelen ovatko lapset muistaneet äitinsä syntymäpäivää vai ei ......